QPR:n automaattisen prosessianalyysin työkalut Affecton Business Intelligence- ja prosessikonsultoinnin tueksi


QPR ja Affecto Finland Oy ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka avulla Affecto voi tarjota asiakkailleen datalähtöistä lähestymistapaa prosessien analysointiin ja kehittämiseen. Tämä mahdollistaa prosessien tehostamisen faktojen pohjalta ja näin asiakkaat pystyvät kohdistamaan kehitystoimenpiteensä niihin prosessiongelmiin, joiden poistamisella saavutetaan todellista, konkreettista liiketoiminnallista hyötyä. QPR toimittaa Affectolle prosessien automaattiseen kuvaamiseen ja analysointiin kehitetyn QPR ProcessAnalyzer – ohjelmiston, jonka avulla Affecto voi kasvattaa ja differoida analytiikka- ja konsultointipalveluportfoliotaan sekä kehittää tuotteeseen perustuvia prosessien analysointi- ja kehitysratkaisuja.

”Datan hyödyntäminen prosessien analysoinnin ja kehittämisen yhteydessä tuo uuden näkökulman perinteiseen Business Intelligence-maailmaan. Yhteistyöllä voimme tuoda asiakkaille selkeää hyötyä ja lisäarvoa, sillä QPR ProcessAnalyzer paljastaa ja visualisoi prosessin sellaisena kuin se kirjaantuu järjestelmiin – ei niin kuin se on ohjeistettu. Pääsemme näin pureutumaan prosessien todellisiin ongelmiin ja kehityskohteisiin, mikä antaa meille mahdollisuuden tiivistää asiakassuhdetta yhä lähemmäksi liiketoiminnan kehittämistä”, kommentoi Henri Engström, johtaja Affecto Finland Oy.

QPR ProcessAnalyzer muodostaa liiketoimintajärjestelmissä, kuten SAP-toiminnanohjausjärjestelmä, olevan datan pohjalta tarkan prosessikaavion ja tuottaa yksityiskohtaista tietoa prosessien toimivuudesta prosessien analysointia ja kehittämistä varten. Järjestelmistä saatu faktapohjainen ja syväluotaava analyysi ohjaa tekemään oikeita päätöksiä prosessien tehostamiseksi. Ohjelmisto sisältää tehokkaat ETL (Extract, Transform, Load) toiminnallisuudet, jolloin erillistä työkalua ei tarvita datan esikäsittelyyn. QPR ProcessAnalyzer mahdollistaa myös automatisoidun datan haun lähdejärjestelmästä ja sen muunnokset. Tämä tukee prosessien jatkuvaa seurantaa ja parantamista, jolloin päästään parhaisiin mahdollisiin liiketoimintahyötyihin.

”Affecto on johtava toimija liiketoimintatiedon hallinnan alueella ja olemme innoissamme, että he ovat tunnistaneet yhtymäkohdan QPR ProcessAnalyzerin ja Business Intelligencen välille. Tämä vahvistaa näkemystämme sille, että QPR ProcessAnalyzer tuo lisäarvoa perinteiselle BI lähestymiselle datan hyödyntämisessä tuoden mukaan prosessinäkökulman. Sopimuksen ansiosta voimme yhdessä Affecton kanssa tarjota asiakkaille keinon tuoda läpinäkyvyyttä prosessien toimintaan, nähdä muutokset ja näin päästä vaikuttamaan suoraan liiketoiminnna tehokkuuteen”, jatkaa QPR:n automaattisen prosessianalyysin liiketoiminnoista vastaava johtaja Mika Leonsaari.

Affecto Finland Oy

Affecto on tiedolla johtamisen ratkaisuihin erikoistunut palveluyritys. Autamme asiakkaitamme hyödyntämään tietoa tehokkaammin johtamisessa ja päätöksenteossa, mikä parantaa tuottavuutta ja kilpailukykyä. Affecto toteuttaa myös organisaatioiden prosesseja tehostavia ja yksinkertaistavia operatiivisia asiakas- ja toimialakohtaisia ratkaisuja ja palveluja sekä tarjoaa paikkatietopalveluja. Affecton pääkonttori sijaitsee Helsingissä. Yhtiöllä on tytäryhtiöt Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Virossa, Liettuassa, Latviassa ja Puolassa.

QPR Software

QPR Software on erikoistunut yksityisen ja julkisen sektorin organisaatioiden toiminnan kehittämiseen. Missiomme on auttaa asiakkaitamme tulemaan ketteriksi ja tehokkaiksi toiminnassaan. Tarjoamme ohjelmistoja ja asiantuntijapalveluja kokonaisarkkitehtuurin kehittämisessä, prosessien mallintamisessa ja analysoinnissa sekä suorituskyvyn mittaamisessa. Meillä on yli 1500 asiakasta yli 50 maassa ja osakkeemme noteerataan NASDAQ OMX Helsingissä. 
QPR – Quality. Processes. Results. www.qpr.fi

Lisätietoja antaa:

QPR Softawre:
Teija Räsänen,
Markkinointipäällikkö,
Puh. 044 786 8871,
Sposti: teija.rasanen(at)qpr.com