Frasalg af forretningssegmentet Telecom


Skive, Danmark, 2014-03-24 08:58 CET (GLOBE NEWSWIRE) --  

Frasalg af forretningssegmentet Telecom

Dantherm har i dag indgået aftale med moderselskabet til China Technologies Holdings Group Co., Ltd. (Hong Kong) om frasalg af forretningssegmentet Telecom. Frasalget sker for at forbedre kapitalstrukturen og fokusere Dantherm på forretningssegmentet HVAC med produktområderne affugtning, ventilation og mobil varme og køling.

Som oplyst i selskabsmeddelelse 13/2013 igangsatte Dantherms bestyrelse en analyse af de strategiske muligheder for at styrke Dantherms forretningsudvikling og kapitalgrundlag. For at skabe størst mulig værdi for Dantherms aktionærer omfattede analysen blandt andet en separat vurdering af de to forretningssegmenter Telecom og HVAC.

Som konsekvens af dette har Dantherm A/S i dag indgået bindende aftale med moderselskabet til China Technologies Holdings Group Co., Ltd. (Hong Kong) om frasalg af forretningssegmentet Telecom. Salget omfatter Dantherm Air Handling Holding A/S med datterselskaber i Kina, USA, Sverige, Tyskland og Danmark (med udskilte Telecom aktiviteter).

Handelsbanken Capital Markets har været Dantherms finansielle rådgiver, og CITIC Securities har været købers finansielle rådgiver i forbindelse med frasalget.

Dantherm vil efter frasalget alene være fokuseret på forretningssegmentet HVAC (Heating, Ventilation, Air Conditioning) med datterselskaber i Danmark, Norge, England og Polen. I forbindelse med frasalget er der indgået produktionslicensaftale med køber om produktion og salg af Dantherms HVAC-produkter i Kina, Hong Kong, Macau, Taiwan og Mongoliet.

Salgsprisen på gældfri basis er i niveauet DKK 130 mio., hvilket ventes at resultere i et regnskabsmæssigt tab i 2014 i niveauet DKK 10 mio., inklusiv omkostninger til salgsprocessen. Salget styrker Dantherms soliditet til niveauet 30 % (ultimo 2013: 21 %) og reducerer den nettorentebærende gæld til niveauet DKK 80 mio. (ultimo 2013: DKK 203 mio.), der alene relaterer sig til bygningsfinansiering i Danmark og Norge.

Aktieoverdragelsesaftalen indeholder sædvanlige betingelser for gennemførelse af en Closing, herunder er transaktionen blandt andet betinget af, at køber opnår myndighedstilladelser i henhold til kinesiske regler om udenlandske investeringer. Closing forventes gennemført inden ultimo maj 2014.

I forbindelse med frasalget udtaler Dantherms administrerende direktør Torben Duer:

'Dantherms aktiviteter omfatter de to segmenter Telecom og HVAC, hvor der er få synergier mellem produkter og kunder. Med frasalget af Telecom får Dantherm en væsentligt forbedret kapitalstruktur og mulighed for at fokusere forretningsudviklingen inden for HVAC, der udgør den historiske kerne i Dantherm. Det vil i den kommende tid blive analyseret, hvorledes Dantherm bedst kan videreudvikle HVAC-aktiviteterne.'

De frasolgte aktiviteter

Telecom aktiviteterne omfatter produkter og løsninger til energieffektiv klimastyring af elektronik og batterier i radiobasestationer. Kunderne omfatter netværksleverandører og netværksoperatører.

De frasolgte aktiviteter havde i 2013 en omsætning på DKK 190 mio., et resultat før afskrivninger (EBITDA) på DKK 1 mio., og det gennemsnitlige antal medarbejdere udgjorde 212, hvoraf hovedparten er ansat i det kinesiske selskab.

Strategi for Dantherm

Dantherm vil efter frasalget være fokuseret på forretningssegmentet HVAC, der omfatter produktområderne affugtning, ventilation og mobil varme og køling. Produktområder, som i vid udstrækning er nichemarkeder, hvor Dantherm har en betydelig markedsposition i Europa. Dertil kommer Dantherms ejerandel på 38,7 % i Dantherm Power.

De fortsættende aktiviteter havde i 2013 en omsætning på DKK 329 mio. og et driftsresultat (EBIT) på DKK 8 mio., og det gennemsnitlige antal medarbejdere udgjorde 279, hvoraf hovedparten er ansat i det danske selskab.

Dantherm står med en række muligheder for at videreudvikle HVAC forretningen, og det vil i den kommende tid blive analyseret, hvorledes Dantherm bedst kan styrke disse aktiviteter med baggrund i den væsentligt forbedrede kapitalstruktur for at skabe størst mulig værdi for aktionærerne i Dantherm.

Forventninger

Dantherm forventer for de fortsættende aktiviteter i 2014 en omsætning på DKK 300 – 325 mio. og et driftsresultat (EBIT) på DKK 5 – 10 mio.

Resultateffekt relateret til den i oktober 2013 igangsatte analyse og frasalget af forretningssegmentet Telecom er ikke indeholdt i forventningerne til driftsresultatet (EBIT).

 

Eventuelle henvendelser vedrørende denne meddelelse kan ske til bestyrelsesformand Jørgen Møller-Rasmussen på telefon 23 20 50 50 eller adm. direktør Torben Duer på telefon 99 14 90 14.


Attachments

3_Frasalg_Telecom_24032014.pdf