Euroloans nya flexkredit nu i Sverige

Den helt förnyade flexkrediten bygger på feedback från våra kunder. Tjänsten är tillgänglig i Sverige från mars 2014 och erbjuder ett snabbt och enkelt alternativ till kreditkort och kontokrediter. För våra kunder erbjuder tjänsten många fördelar jämfört med andra konsumentkrediter, berättar Frank Hemgren, Country Manager för Euroloan Consumer Finance i Sverige.


Stockholm, Sverige, 2014-03-26 11:55 CET (GLOBE NEWSWIRE) -- Euroloan har varit aktiva på den svenska marknaden sedan 2011 och erbjudit konsumentkrediter från början av 2012. Flexkrediten har tagits mycket väl emot bland Euroloans kunder i Finland och Polen efter lanseringen i fjol. Utlåningsvolymen per månad har ökat med 50 % i februari 2014 från det tidigare volymrekordet i december 2013 och den starka tillväxten fortsätter. Vi är övertygade om att vi kommer att se en liknande tillväxt och nå samma framgång med den nya tjänsten i Sverige.

 "Målgruppen för våra tjänster omfattar både snabblånekunder och bankkunder. Med våra transparenta prisvillkor vet våra kunder alltid vad den totala kostnaden för en kredit kommer att vara - utan överraskningar. Kunden betalar inte heller någon uppläggningsavgift eller årlig avgift för krediten. Om inga pengar lyfts kostar alltså krediten inget för kunden. Det är en flexibel, modern tjänst baserad på vår ledande finansiella teknik (Fintech), som vi själva utvecklat. Euroloans kreditprocess är helt automatiserad och gör det möjligt att ansöka om en kredit på webben och genast få kreditbeslutet. Inget ifyllande av blanketter eller väntande på ett kreditbeslut. Dessutom är tjänsten är mycket snabb och lättanvänd."

"Kunderna kan välja sin egen avbetalningsplan som sträcker sig från 3 till 12 månader, och få tillgång till sin kredit dygnet runt genom att logga in på sitt eget personliga Euroloan-konto. Euroloan använder avancerade analys- och profileringsverktyg för att bättre förstå sina kunder. En bra analys och en effektivare användning av data gynnar Euroloans kunder genom lägre kostnader och kundanpassade kreditlimiter. Den avancerade molnbaserade tjänsten är skalbar till miljontals kunder och erbjuder oöverträffad effektivitet och anpassningsförmåga till olika marknader. Vi har möjlighet att öppna nya, helt anpassade automatiserade och testade tjänster på ytterligare marknader var tredje månad. Detta är sällsynt inom finanssektorn", avslutar Frank Hemgren.

Euroloan Consumer Finance PLC har verksamhet i Finland, Sverige och Polen och planerar att växa snabbt under de kommande åren. Under sex års verksamhet har bolaget lånat ut över 80 miljoner Euro och gjort mer än en halv miljon kreditbeslut.

Euroloan Consumer Finance PLC är en del av en snabbt växande internationell Fintech-grupp, Euroloan Group PLC, med huvudkontor i Helsingfors, Finland. Euroloan har utvecklat de mest effektiva affärsmodellerna och systemen på marknaden, och är en av de ledande tjänsteleverantörerna på viktiga europeiska marknader. Företaget erbjuder kunder krediter i realtid genom en helt automatiserad molntjänst. Euroloan har stärkt sin marknadsposition och ökat sin marknadsandel kontinuerligt från det att företaget grundades 2007. Information om företaget finns på www.euroloan.com och den nya kredittjänsten i Sverige på www.euroloan.se.

         För mer information, vänligen kontakta:
         Frank Hemgren
         Euroloan Consumer Finance
         tel. +46 70 748 1891