IXONOS OYJ:N HALLITUS ON PÄÄTTÄNYT NOIN 1,83 MILJOONAN EURON SUUNNATUSTA ANNISTA JA HYVÄKSYNYT HOLDIX OY:N OSAKEMERKINNÄN


Helsinki, Suomi, 2014-03-31 18:58 CEST (GLOBE NEWSWIRE) -- Ixonos Oyj          Pörssitiedote          31.3.2014 klo 20:00


 

Ei julkistettavaksi tai levitettäväksi Yhdysvaltoihin, Kanadaan, Australiaan, Hongkongiin, Etelä-Afrikkaan tai Japaniin.

 

IXONOS OYJ:N HALLITUS ON PÄÄTTÄNYT NOIN 1,83 MILJOONAN EURON SUUNNATUSTA ANNISTA JA HYVÄKSYNYT HOLDIX OY:N OSAKEMERKINNÄN

 

Ixonos Oyj:n ("Ixonos" tai "Yhtiö") hallitus on päättänyt laskea liikkeelle varsinaisen yhtiökokouksen 24.4.2013 ja ylimääräisen yhtiökokouksen 30.10.2013 antamien valtuutuksien nojalla 15 255 177 uutta osaketta (”Osakkeet”) osakkeenomistajien merkintäetuoikeudesta poiketen suunnatussa osakeannissa (”Osakeanti”) Holdix Oy:n merkittäväksi. Osakkeiden merkintähinta Osakeannissa on 0,12 euroa Osakkeelta. Merkintähinta on määritelty kaupankäyntimäärillä painotetuksi keskikurssiksi viimeisen kolmen (3) kuukauden ajalta pyöristettynä lähimpään senttiin.  Osakeannista saatavat varat käytetään konsernin sekä Yhtiön taseen ja rahoitusaseman vahvistamiseen, joten Osakeannille ja osakkeenomistajien etuoikeudesta poikkeamiselle on olemassa osakeyhtiölain mukainen painava taloudellinen syy.

 

Holdix Oy on 31.3.2014 merkinnyt Osakeannin täysimääräisesti. Yhtiön hallitus on hyväksynyt Holdix Oy:n osakemerkinnän. Yhtiölle ilmoitetun mukaisesti Holdix Oy:n Yhtiöön tekemä sijoitus on tarkoitettu pitkäaikaiseksi sijoitukseksi.

 

Osakeannissa liikkeeseen lasketut ja merkityt Osakkeet vastaavat noin 16,74 prosenttia kaikista Yhtiön osakkeista ja äänistä Osakeannin jälkeen.

 

Osakeannin ehdot ovat tämän pörssitiedotteen liitteenä.

 

Helsingissä, 31. maaliskuuta 2014

IXONOS OYJ
 

Hallitus

 

Lisätietoja antavat:

 

Esa Harju, toimitusjohtaja, puh. +358 40 844 3367, esa.harju@ixonos.com

Teppo Talvinko, talousjohtaja, puh. +358 40 7153 660, teppo.talvinko@ixonos.com

 

Jakelu

NASDAQ OMX Helsinki Oy

Keskeiset tiedotusvälineet

www.ixonos.com

 

 

 

HUOMAUTUS

 

Tämän tiedotteen sisältämä tieto ei ole tarkoitettu julkistettavaksi tai levitettäväksi suoraan tai välillisesti Yhdysvalloissa, Kanadassa, Australiassa, Hongkongissa, Etelä-Afrikassa tai Japanissa. Nämä kirjalliset materiaalit eivät ole tarjous arvopapereiden myymiseksi Yhdysvalloissa, eikä arvopapereita saa tarjota tai myydä Yhdysvalloissa, ellei niitä ole rekisteröity Yhdysvaltain vuoden 1933 arvopaperilain (muutoksineen) ja sen nojalla annettujen säännösten ja määräysten mukaisesti tai ellei rekisteröintivelvollisuudesta ole poikkeusta. Mitään osaa arvopapereita koskevasta annista ei rekisteröidä Yhdysvalloissa, eikä arvopapereita tarjota yleisölle Yhdysvalloissa.

 

Arvopapereiden liikkeeseen laskemiselle, käyttämiselle ja/tai myymiselle on asetettu erityisiä oikeudellisia tai lainsäädännöllisiä rajoituksia tietyissä valtioissa. Yhtiö ei ole vastuussa, jos tällaisia rajoituksia rikotaan.

 

Tätä tiedotetta ei tule tulkita tarjoukseksi myydä tai tarjouspyynnöksi ostaa tässä mainittuja arvopapereita, eikä arvopapereita myydä alueilla, joilla kyseisten arvopapereiden tarjoaminen, hankinta tai myynti olisi lainvastaista ennen niiden rekisteröintiä taikka rekisteröintivelvollisuutta koskevan poikkeuksen tai muun kyseisten alueiden arvopaperilakien mukaisen hyväksynnän saamista. Sijoittajien ei tule hyväksyä arvopapereita koskevaa tarjousta tai hankkia arvopapereita, joihin tämä dokumentti viittaa, elleivät he tee sitä Yhtiön julkaisemaan tai levittämään soveltuvaan esitteeseen sisältyviin tietoihin perustuen.

 

Yhtiö ei ole antanut valtuutusta arvopapereiden tarjoamiseen yleisölle missään muussa Euroopan talousalueen jäsenvaltiossa kuin Suomessa. Lukuun ottamatta Suomea, missään Euroopan talousalueen jäsenvaltiossa, joka on pannut täytäntöön Esitedirektiivin (kukin "Relevantti jäsenvaltio"), ei ole tehty eikä tulla tekemään mitään toimenpiteitä arvopapereiden tarjoamiseksi yleisölle siten, että se edellyttäisi esitteen julkistamista Relevantissa jäsenvaltiossa. Tämän seurauksena arvopapereita voidaan tarjota Relevanteissa jäsenvaltioissa ainoastaan (a) Esitedirektiivissä määritellyille kokeneiksi sijoittajiksi lukeutuville oikeushenkilöille tai (b) missä tahansa muussa Esitedirektiivin 3(2) artiklan mukaisessa tilanteessa. Tässä kappaleessa ilmaisu "tarjota arvopapereita yleisölle" tarkoittaa viestimistä millä tahansa tavalla ja antamalla riittävästi tietoa tarjouksen ehdoista ja tarjottavista arvopapereista, jotta sijoittaja pystyy päättämään arvopapereiden käyttämisestä, ostamisesta tai merkitsemisestä, kuten ilmaisu voi vaihdella jäsenvaltiossa tehtyjen täytäntöönpanotoimenpiteiden seurauksena. Ilmaisu "Esitedirektiivi" tarkoittaa direktiiviä 2003/71/EY (muutoksineen, mukaan lukien 2010 Muutosdirektiivi, siltä osin kuin se on pantu täytäntöön Relevantissa jäsenvaltiossa), ja se sisältää kaikki relevantit täytäntöönpanotoimenpiteet Relevantissa jäsenvaltiossa, ja ilmaisu "2010 Muutosdirektiivi" tarkoittaa direktiiviä 2010/73/EU.

 

Tässä esitetyt tiedot on suunnattu ainoastaan (i) henkilöille, jotka ovat Ison-Britannian ulkopuolella tai (ii) henkilöille, joilla on ammattimaista kokemusta sijoittamisesta Ison-Britannian vuoden 2000 rahoituspalvelu- ja markkinalain (Financial Services and Markets Act) (Financial Promotion) vuoden 2005 määräyksen ("Määräys") 19(5) artiklan tarkoittamalla tavalla ja (iii) Määräyksen 49(2) mukaisille korkean varallisuustason omaaville tahoille (high net worth entities) taikka muille henkilöille, joille asiakirja voidaan laillisesti tiedottaa (kaikki edellä mainitut henkilöt yhdessä, "relevantit henkilöt"). Kaikki tähän tiedotteeseen liittyvä sijoitustoiminta on ainoastaan relevanttien henkilöiden saatavilla ja siihen ryhdytään ainoastaan relevanttien henkilöiden kanssa. Kenenkään, joka ei ole relevantti henkilö, ei tule toimia tämän asiakirjan perusteella tai luottaa sen sisältöön.

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

OSAKEANNIN EHDOT

 

Yhtiön hallitus päätti laskea liikkeelle varsinaisen yhtiökokouksen 24.4.2013 antaman valtuutuksen nojalla 1 409 565 uutta osaketta ja ylimääräisen yhtiökokouksen 30.10.2013 antaman valtuutuksen nojalla 13 845 612 uutta osaketta, yhteensä 15 255 177 uutta osaketta (”Osakkeet”) osakkeenomistajien merkintäetuoikeudesta poiketen suunnatussa osakeannissa näiden ehtojen mukaisesti (”Osakeanti”). Osakeannista saatavat varat käytetään konsernin sekä yhtiön taseen ja rahoitusaseman vahvistamiseen, joten Osakeannille ja osakkeenomistajien etuoikeudesta poikkeamiselle on olemassa osakeyhtiölain mukainen painava taloudellinen syy.

 

Osakeannissa liikkeeseen laskettavat Osakkeet vastaavat noin 20,11 prosenttia kaikista Yhtiön osakkeista ja äänistä ennen Osakeantia sekä noin 16,74 prosenttia kaikista Yhtiön osakkeista ja äänistä Osakeannin jälkeen edellyttäen, että Osakeanti merkitään täysimääräisesti.

 

Merkintäoikeus

 

Osakkeet tarjotaan Holdix Oy:n merkittäväksi.

 

Merkintähinta

 

Osakkeiden merkintähinta Osakeannissa on 0,12 euroa Osakkeelta (”Merkintähinta”). Osakkeen Merkintähinta kirjataan kokonaisuudessaan sijoitetun vapaan oman pääoman rahastoon. Merkintähinta on määritelty kaupankäyntimäärillä painotetuksi keskikurssiksi viimeisen kolmen (3) kuukauden ajalta pyöristettynä lähimpään senttiin.

 

Merkintäaika

 

Osakkeet merkitään 31.3.2014.

 

Merkintöjen tekeminen ja maksu

 

Merkintä tehdään hallituksen kokouksen pöytäkirjan liitteenä olevaan merkintälistaan, jota säilytetään Yhtiön pääkonttorissa, Hitsaajankatu 24, 00810 Helsinki. Osakeannissa merkittävien Osakkeiden Merkintähinta on maksettava Yhtiön pankkitilille kokonaisuudessaan ilman aiheetonta viivytystä hallituksen antamien ohjeiden mukaisesti.

 

Merkinnät ovat sitovia, eikä niitä voi muuttaa tai peruuttaa.

 

Osakkeiden ottaminen kaupankäynnin kohteeksi

 

Yhtiö julkaisee ilman aiheetonta viivytystä ja viimeistään 16.5.2014 mikäli ei viranomaiskäsittelystä muuta johdu, Osakeantiin liittyvän esitteen (”Esite”), ja hakee Osakkeet kaupankäynnin kohteeksi Helsingin Pörssissä viipymättä Esitteen julkaisemisen jälkeen.

 

 

Merkintöjen hyväksyminen

 

Yhtiön hallitus hyväksyy kaikki merkintäoikeuden perusteella ja näiden Osakeannin ehtojen mukaisesti tehdyt merkinnät, jotka on tehty osakemerkintään soveltuvien lakien ja säännösten mukaisesti.

 

Uusien Osakkeiden kirjaaminen arvo-osuustileille

 

Osakeannissa merkityt Osakkeet kirjataan merkitsijän arvo-osuustilille, kun uudet Osakkeet on merkitty kaupparekisteriin, arviolta 4.4.2014.

 

Osakasoikeudet

 

Uudet Osakkeet oikeuttavat Yhtiön mahdollisesti jakamaan täyteen osinkoon ja muuhun varojenjakoon sekä tuottavat muut osakkeenomistajan oikeudet Yhtiössä siitä lähtien, kun uudet Osakkeet on merkitty kaupparekisteriin ja merkitty Yhtiön osakasluetteloon.

 

Informaatio

 

Osakeyhtiölain 5 luvun 21 §:ssä tarkoitetut asiakirjat ovat nähtävillä Merkintäajan alkamisesta lähtien Yhtiön pääkonttorissa osoitteessa Hitsaajankatu 24, 00810 Helsinki.

 

Sovellettava laki ja riitaisuuksien ratkaiseminen

 

Osakeantiin ja Osakkeisiin sovelletaan Suomen lakia. Osakeantia mahdollisesti koskevat riidat ratkaistaan toimivaltaisessa tuomioistuimessa Suomessa.

 

Muut seikat

 

Yhtiön hallitus päättää Osakeantiin liittyvistä muista seikoista ja niistä aiheutuvista käytännön toimenpiteistä.

 


Attachments

Ixonos suunnattu anti 31.3.2014.pdf