NASDAQ OMX Ziemeļvalstu un Baltijas biržas ieviesīs T+2 standarta norēķinu ciklu sākot ar 2014. gada 6. oktobri

NASDAQ OMX biržas Kopenhāgenā, Helsinkos un Stokholmā ir informējušas par T+2 standarta norēķinu cikla ieviešanu sākot ar 2014. gada 6. oktobri. Šobrīd standarta norēķinu cikls ir T+3 (trīs darba dienas).

T+2 kā standarta norēķinu cikls tiks ieviests arī NASDAQ OMX Baltijas biržās un attiecīgajos Baltijas biržu organizētajos alternatīvajos tirgos First North.

Tā rezultātā ar 2014. gada 6. oktobri visiem NASDAQ OMX biržās Kopenhāgenā, Helsinkos un Stokholmā, Islandē (ņemot vērā tirgus dalībnieku viedokli), Tallinā, Rīgā un Viļņā un attiecīgajos alternatīvajos tirgos First North tirgotajiem vērtspapīriem T+2 tiks ieviests kā standarta norēķinu cikls.

Īsāks norēķinu cikls tiek ieviests, ņemot vērā jauno Eiropas Savienības regulu attiecībā uz centrālajiem vērtspapīru depozitārijiem (CSDR), kas plāno noteikt, ka norēķiniem par regulētajā tirgū vai Daudzpusējās Tirdzniecības Sistēmās (Multilateral Trading Facility - MTFs) noslēgtajiem darījumiem jānotiek ne vēlāk kā otrajā darba dienā.

Vairāk informācijas NASDAQ OMX mājas lapas sadaļā Jautājumi & Atbildes– Implementation of T+2 (T+2 ieviešana). Jautājumi & Atbildes sadaļa satur noderīgu informāciju biedriem un tirgus dalībniekiem saistībā ar T+2 standarta norēķinu ieviešanu NASDAQ OMX Ziemeļvalstu un NASDAQ OMX Baltijas biržās, kas tiks regulāri papildināta ar jaunāko informāciju.

Latvijas Centrālais depozitārijs
www.nasdaqomxbaltic.com