CEO AkzoNobel viert jubileum Zweeds-Nederlands samenwerking


7 april 2014

Dit weekend vond de officiële viering plaats van het 400-jarige jubileum van de diplomatieke en handelsrelaties tussen Nederland en Zweden. Als CEO van AkzoNobel maakte Ton Büchner deel uit van het programma om het belang en de impact van de relatie tussen de twee landen te benadrukken.

AkzoNobel heeft een sterke relatie met beide landen. Ton Büchner ziet de solide band tussen de landen als de drijvende kracht achter de continue economische en culturele vooruitgang van Zweden en Nederland.

"Er is een hele speciale band tussen Zweden en Nederland en als AkzoNobel beamen we dat graag," zegt hij. "Het gemeenschappelijke gevoel voor ondernemerschap en samenwerking zit in de cultuur van beide landen en daar profiteren we van sinds Akzo 20 jaar geleden fuseerde met Nobel Industries." Hij voegde daaraan toe dat Zweden en Nederland zeer belangrijke landen blijven voor AkzoNobel, met name wat betreft onderzoek, innovatie en duurzaamheid. "Wij zijn trots op het culturele erfgoed van beide landen. In Nederland gaat dit terug tot 1792 en in Zweden gaat dit zelfs terug tot 1646."

"Wij koesteren de relatie die wij hebben met deze twee landen en hun opmerkelijke geschiedenis", gaat Büchner verder. "De band tussen Zweden en Nederland is al vele jaren hecht en laten we ervoor zorgen dat deze succesvolle samenwerking blijft bestaan."

Als onderdeel van de festiviteiten nam Büchner deel aan een rondetafeldiscussie met ministers en een selectie van CEO's uit beide landen. Daarnaast mocht hij tijdens een ontmoeting met de Koning en Koningin van Zweden in het Rijksmuseum te Amsterdam de bijzondere bijdrage van AkzoNobel aan de recente renovatie van het museum toelichten.

Ter ere van het jubileum is een speciaal boek gelanceerd met daarin een hoofdstuk over AkzoNobel geschreven door voormalig Senior Vice-President van Human Resources, Olle Werner.

---

AkzoNobel is een internationaal vooraanstaande verf- en coatingsonderneming en een belangrijk producent van specialistische chemicaliën. Wij voorzien industrie en consumenten wereldwijd van innovatieve producten en werken met passie aan de ontwikkeling van duurzame oplossingen voor onze klanten. Tot onze merken behoren bekende namen als Dulux, Sikkens, International en Eka. Ons hoofdkantoor staat in Amsterdam, en we hebben een leiderschapspositie op het gebied van duurzaamheid. Met activiteiten in meer dan 80 landen zetten onze circa 50.000 medewerkers zich in voor het leveren van topproducten en -technologieën voor de groeiende behoeften van onze snel veranderende wereld.

Niet voor publicatie - voor meer informatie

Media Relations:
T: 020 - 5027833
Contactpersoon: Diana Abrahams


Attachments

AkzoNobel niewsbericht