ARSEUS KONDIGT SUCCESVOLLE US PRIVATE PLACEMENT AAN VAN US$ 185 MILJOEN


Waregem (België) / Rotterdam (Nederland)[1], 11 april 2014 - Arseus maakt vandaag bekend dat het de voorwaarden en rentepercentages van de succesvolle US Private Placement (USPP) van US$ 185 miljoen heeft vastgelegd. De USPP werd initieel aangeboden voor US$ 100 miljoen, maar vanwege de grote interesse met US$ 85 miljoen overschreven. De USPP is in lijn met de financiële strategie van Arseus om haar financieringsbronnen verder te diversifiëren.

De USPP bestaat uit meerdere tranches met looptijden van 3, 5 en 7 jaar in zowel Amerikaanse dollars als euro's. Het gemiddelde jaarlijkse vaste rentepercentage bedraagt 4,6%.

De closing van de transactie is voorzien op 15 april 2014. De beschikbare middelen van deze USPP zullen worden aangewend voor gedeeltelijke aflossing van bestaande leningen en voor financiering van acquisities.

ING Financial Markets LLC  fungeerde als Sole Placement Agent en Joint Bookrunner in de operatie en Commerzbank als Joint Bookrunner.

Voor meer informatie:
Marieke Palstra
Director Investor Relations
+ 31 88 33 11 213 (kantoor)
marieke.palstra@arseus.com  

Profiel Arseus
Arseus is een wetenschappelijke R&D-onderneming die innovatieve oplossingen en concepten levert aan professionals en instellingen in de gezondheidszorg in 30 landen wereldwijd. Arseus is onderverdeeld in drie divisies: Fagron is wereldwijd marktleider op het gebied van magistrale bereidingen. Corilus ontwikkelt en levert unieke geïntegreerde ICT-oplossingen met substantiële toegevoegde waarde aan medisch specialisten. Corilus is marktleider in geselecteerde segmenten in België, Frankrijk en Nederland. HL Technology ontwikkelt en produceert innovatieve precisiecomponenten en orthopedische tools voor dentale en medische professionals. De Belgische vennootschap Arseus NV is gevestigd in Waregem en is genoteerd aan NYSE Euronext Brussels en NYSE Euronext Amsterdam. De operationele activiteiten van de Arseus groep worden aangestuurd vanuit de Nederlandse vennootschap Arseus BV. Het hoofdkantoor van Arseus BV is gevestigd in Rotterdam.

[1] Dit persbericht wordt verstuurd door Arseus NV en Arseus BV.

Open onderstaande link voor het persbericht:


Attachments

ARSEUS KONDIGT SUCCESVOLLE US PRIVATE PLACEMENT AAN