Prospekt avseende Rezidors nyemission offentliggjort


FÅR INTE PUBLICERAS ELLER DISTRIBUERAS, DIREKT ELLER INDIREKT, I ELLER TILL AUSTRALIEN, HONGKONG, JAPAN, KANADA, SYDAFRIKA ELLER USA, ELLER ANNAN JURISDIKTION DÄR PUBLICERINGEN ELLER DISTRIBUTIONEN SKULLE VARA OLAGLIG.

Bryssel den 28 april 2014

Prospektet avseende Rezidor Hotel Group AB:s ("Rezidor") nyemission är nu offentliggjort och hålls tillgängligt på bolagets hemsida www.rezidor.com samt på SEBs hemsida www.sebgroup.com/prospectuses.

Prospektet kommer även att skickas per post till Rezidors direktregistrerade aktieägare.

För mer information, kontakta
Knut Kleiven, vVD & CFO, telefon: +32 475 510 406, e-post: knut.kleiven@rezidor.com
Luv Mittal, VP Finance, Strategy, Treasury & Insurances, telefon: +32 479 330 751, e-post: luv.mittal@rezidor.com

Informationen i detta pressmeddelande är sådan som Rezidor ska offentliggöra enligt lagen om värdepappersmarknaden och/eller lagen om handel med finansiella instrument.

Viktig information
Detta pressmeddelande är inte ett erbjudande att teckna aktier i Rezidor Hotel Group AB (publ) ("Rezidor"). Ett prospekt avseende den företrädesemission till vilken det hänvisas i detta pressmeddelande, samt efterföljande upptagande till handel av aktierna på NASDAQ OMX Stockholm, kommer att upprättas och inlämnas till Finansinspektionen. Efter att prospektet har godkänts och registrerats av Finansinspektionen kommer det att offentliggöras och hållas tillgängligt i enlighet med gällande lagar och regler. Det här pressmeddelandet är inte ett prospekt och investerare ska inte teckna eller förvärva några värdepapper till vilka det hänvisas i detta pressmeddelande annat än på grundval av informationen i det prospekt som Rezidor kommer att offentliggöra.

Distribution av detta pressmeddelande kan vara föremål för legala restriktioner i vissa jurisdiktioner och personer som kommer i besittning av detta pressmeddelande eller någon del av det åläggs att informera sig om och iaktta sådana restriktioner. Informationen i detta pressmeddelande utgör inte ett erbjudande att sälja eller en uppmaning om att köpa, inte heller ska det ske någon försäljning av värdepappren som nämns häri i någon jurisdiktion där ett sådant erbjudande, en sådan uppmaning eller en sådan försäljning skulle kräva ytterligare prospekt eller annan erbjudandedokumentation, eller där det skulle vara olagligt utan registrering eller ett undantag från registrering eller enligt annan bestämmelse under värdepapperslagarna i sådan jurisdiktion. Detta pressmeddelande distribueras eller skickas inte, och får inte distribueras eller skickas, helt eller delvis, direkt eller indirekt, till Australien, Hongkong, Japan, Kanada, Sydafrika eller USA.

SEB Corporate Finance agerar uteslutande för Rezidor i samband med företrädesemissionen och kommer inte att ansvara i förhållande till någon annan än Rezidor för tillhandahållande av det skydd som bereds dess klienter eller för rådgivning i samband med företrädesemissionen och/eller något annat ärende till vilket hänvisning görs i detta pressmeddelande.

Detta pressmeddelande varken utgör, eller utgör en del av, ett erbjudande eller en uppmaning om att köpa eller teckna värdepapper i USA. Värdepappren omnämnda häri har inte registrerats och kommer inte att registreras i enlighet med den amerikanska Securities Act of 1933 i dess aktuella lydelse ("Securities Act") och får inte erbjudas till försäljning eller säljas i USA utan registrering enligt Securities Act eller ett undantag från sådan registrering. Det kommer inte att ske något erbjudande till allmänheten av värdepapperna i USA.

Rezidor har inte beslutat om att erbjuda värdepapper till allmänheten i någon medlemsstat inom det Europeiska Ekonomiska Samarbetsområdet, med undantag för Sverige och annan jurisdiktion dit erbjudandet av värdepapper kan komma att passporteras. Inom sådana medlemsstater inom det Europeiska Ekonomiska Samarbetsområdet, förutom Sverige och andra jurisdiktioner dit erbjudandet av värdepapper kan komma att passporteras, som har implementerat prospektdirektivet (en "Relevant Medlemsstat") har ingen åtgärd vidtagits eller kommer att vidtas för att genomföra ett erbjudande av värdepapper till allmänheten som kräver att ett prospekt offentliggörs i någon Relevant Medlemsstat. Som en konsekvens härav får värdepapprena endast erbjudas i en Relevant Medlemsstat (a) till kvalificerade investerare (enligt definition i prospektdirektivet), eller (b) i något annat hänseende som inte kräver att Rezidor publicerar ett prospekt i enlighet med Artikel 3(2) i prospektdirektivet. Vid tillämpning härav skall uttrycket "ett erbjudande av värdepapper till allmänheten" i någon Relevant Medlemsstat innebära kommunikation, i någon form, av tillräcklig information om villkoren för erbjudandet och de värdepapper som erbjuds för att en investerare skall kunna besluta om att utnyttja, köpa eller teckna värdepapper, såsom detta kan variera i sådan Relevant Medlemsstat till följd av implementeringen av prospektdirektivet i sådan medlemsstat och med uttrycket "prospektdirektivet" menas direktiv 2003/71/EG (och ändringar av detta, inklusive Ändringsdirektiv 2010 om ändring av prospektdirektivet, i den utsträckning som direktivet och ändringarna är implementerade i de Relevanta Medlemsstaterna), och omfattar varje relevant implementeringsåtgärd i de Relevant Medlemsstaterna. Med "Ändringsdirektiv 2010 om ändring av prospektdirektivet" menas direktiv 2010/73/EU.

Detta pressmeddelande distribueras endast till och riktar sig endast till (i) personer som befinner sig utanför Storbritannien eller (ii) till professionella investerare som omfattas av artikel 19(5) i den brittiska lagen om finansiella tjänster och marknader (Financial Services and Markets Act 2000) (Financial Promotion Order 2005) ("Order") och (iii) företag med högt nettovärde och andra personer till vilka det lagligen kan delges enligt artikel 49(2) av Order, gemensamt benämnda "relevanta personer". Värdepapperna är endast tillgängliga för, och varje inbjudan, erbjudande eller avtal om att teckna, köpa eller på annat sätt förvärva sådana värdepapper kommer endast riktas till relevanta personer. Varje person som inte är en relevant person bör inte handla utifrån eller förlita sig på detta dokument eller något av dess innehåll.


Attachments

Pressmeddelande PDF