TDC frasælger sine finske datterselskaber TDC Oy Finland og TDC Hosting Oy og indgår strategisk samarbejdsaftale med DNA Oy


TDC A/S meddeler i dag, at det har indgået en aftale om frasalg af samtlige aktier i sine finske datterselskaber TDC Oy Finland og TDC Hosting Oy til DNA Oy til den samlede kontantpris af € 154 mio. (ca. DKK 1,15 mia.) på kontant- og gældfri basis. TDC og DNA har samtidig indgået en strategisk samarbejdsaftale om levering af services i Finland og de øvrige nordiske lande. Samarbejdsaftalen indebærer et styrket samarbejde med henblik på at øge begge parters hidtidige forretning i Norden og at TDC fortsat kan levere services i Finland til eksisterende og nye pan-nordiske erhvervskunder og internationale wholesale kunder.    

 

Salget er alene betinget af godkendelse fra de finske konkurrencemyndigheder og forventes afsluttet i 2. kvartal 2014.

 

Efter indgåelsen af aftalen om frasalg klassificeres de finske datterselskabers aktiviteter som "Ophørte aktiviteter" i TDC's koncernregnskab med virkning fra delårsrapporten for januar-juni 2014. Sammenligningstal i resultatopgørelserne og pengestrømsopgørelserne tilpasses i overensstemmelse hermed.

 

Salget anslås at medføre en gevinst efter skat på ca. DKK 0,7 mia., der indregnes som særlige poster vedrørende ophørte aktiviteter, når transaktionen er gennemført. En del af salgsprovenuet vil blive anvendt til nedbringelse af TDC's nettogæld med henblik på at opretholde uændret finansiel gearing efter salget. Af den resterende del af provenuet vil ca. DKK 500 mio. i perioden 2014-2015 være øremærket til investeringer i profitable væksttiltag i TDC-koncernen.

Salget ændrer ikke TDC's forventninger for 2014 til den organiske omsætning, anlægsinvesteringer og udbytte pr. aktie, hvorimod det ændrer forventningerne til EBITDA.

 

TDC's tidligere forventninger til 2014 som offentliggjort i TDC's regnskabsmeddelelse for 2013 den 4. februar 2014 var baserede på fuld konsolidering af TDC Oy Finland og TDC Hosting Oy. De opdaterede forventninger til 2014 for TDC tager højde for frasalget af TDC Oy Finland og TDC Hosting Oy.

 

   
Tidligere forventninger
 
 
Opdaterede forventninger
Organisk omsætning Mindre fald end i 2013 (-3,5%) Mindre fald end i 2013 (-3,5%)
EBITDA > DKK 9,8 mia. > DKK 9,6 mia.
Anlægsinvesteringer DKK 3,7 mia. DKK 3,7 mia.
Udbytte pr. aktie DKK 3,70 DKK 3,70

 

Forventningerne til 2014 bygger på en omfattende finansiel vurdering af hver enkelt forretningsenhed.  Oplysninger om fremtiden er dog i sagens natur forbundet med visse risici og usikkerheder, som er nærmere beskrevet i afsnittet om risikofaktorer og i Safe Harbor-erklæringen i TDC's årsrapport 2013.

         TDC A/S
         Teglholmsgade 1
         0900 København C
         tdc.dk


Attachments

Release 8-2014 TDC Lake - DK.pdf