North Chemical: Redeyes bolagsanalys av North Chemical


"Välstädad doldis lockar"

Investmentbanken Redeye har genomfört en bolagsanalys av North Chemical som finns att hämta på www.northchemical.se alt. begära ett eget tryckt exemplar. Ett par väsentliga punkter ur investeringssammanfattningen finns nedan.

Redeye skriver i sin analys:
North Chemical har idag en lönsam rörelse, brett utbud av attraktiva miljömärkta produkter och en bra kundbas. Ambitionen är att bli en dominerande aktör på den nordiska marknaden som är fragmenterad och bedöms stå inför en konsolidering med goda förvärvsmöjligheter som flera av de mindre aktörerna kommer få det allt svårare att vara konkurrenskraftiga då ökade krav på miljökrav från myndigheterna medför högre kostnader som blir svåra att bära för de mindre.

Även utan några förvärv kommer North Chemical kunna växa betydligt och av allt att döma med en förbättrad lönsamhet. Tillväxten har de senaste åren hämmats av att fokus helt legat på att skapa lönsamhet och generera positiva kassaflöden. Nu styrs resurserna om till att prioritera marknadssidan och med stigande volymer bör de få en god utväxling i resultatet.

Redeye bedömer i sin analys att aktien i dagsläget handlas på klart attraktiva nivåer och skriver vidare. Vårt huvudscenario indikerar ett värde strax över 6 kronor per aktie och ger en uppsida på nära 50%. Det är förvisso ett positivt scenario i så motto att vi räknar med en god organisk tillväxt och förbättrad lönsamhet. Vi intecknar däremot inte kommande förvärv ännu, utan utvärderar dessa om, eller snarare när, de annonseras.

Aktien handlas omkring 5x EV/EBITDA om våra prognoser för åren 2014-15 infrias. Det är klart attraktivt för att stabilt bolag med skapliga tillväxtmöjligheter. EBITDA är det mest relevanta resultatmåttet då bolaget har höga avskrivningar på immateriella tillgångar som belastar resultatet till och med år 2015.

Investmentbanken Redeye är specialiserade mot små och medelstora tillväxtbolag i Norden. Bolaget tillhandahåller tjänster inom Corporate Broking, Corporate Finance, aktieanalyser, investerarrelationer och mediatjänster. För bolags som är föremål för Redeyes analys gäller bl.a. de regler som Finansinspektionen har uppställt avseende investeringsrekommendationer och hantering av intressekonflikter.

RÖRVIK 2014-05-07

För ytterligare information kontakta:
Stig Norberg, VD North Chemical
Telefon: +46 382 219 80,
Mobil: +46 708 25 14 00
Email: stig.norberg@northchemical.se

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
North Chemical Pressrelease 2014-05-07.pdf

Om North Chemical
North Chemical AB (publ) grundades i oktober 2009 med ambitionen att bli en marknadsledande leverantör till Nordens största återförsäljare av svensktillverkade och miljöcertifierade rengörings- och underhållsprodukter. Med tre affärsområden (Fordon & Industri, Marine & Export samt Private Label), två egna fabriker samt egen FoU inom den kemtekniska branschen. Kunderna är främst stora distributörer och detaljhandelskedjor i Norden. Bolagets Certified Adviser är Avanza Bank. För vidare information läs mer på www.northchemical.se


Attachments

northchemical_press_140507.pdf