Officiële opening Chemical Island-concept van AkzoNobel in Imperatriz, Brazilië


AkzoNobels nieuwe Chemical Island-faciliteit ter waarde van €80 miljoen in Imperatriz is nu officieel operationeel en gestart met het leveren aan de pulpfabriek in Suzano Maranhão, Noord-Brazilië.

De ultramoderne faciliteit in Imperatriz wordt geëxploiteerd door het onderdeel Pulp & Performance Chemicals en is AkzoNobels tweede belangrijke investering in de Braziliaanse pulpindustrie in twee jaar tijd. Op basis van een overeenkomst voor de komende 15 jaar verzorgt de faciliteit de levering, de opslag en de verwerking van alle chemicaliën voor de pulpfabriek in Suzano, die een capaciteit heeft van 1,5 miljoen ton per jaar.

"AkzoNobel is trots op haar betrokkenheid bij dit prestigieuze project, wij zoeken voortdurend naar innovatieve en duurzame oplossingen die aansluiten bij de operationele behoeften van onze klanten", aldus Werner Fuhrmann, lid van het Executive Committee verantwoordelijk voor Specialty Chemicals. "Deze investering versterkt onze leidende positie in Bleaching Chemicals" voegt Niek Stapel, Managing Director van AkzoNobel Pulp and Performance Chemicals eraan toe. "Het is ons vierde Chemical Island-concept in deze regio en het onderstreept onze betrokkenheid voor de lange termijn in deze steeds belangrijker wordende markt".

Naast de werkgelegenheid voor circa 65 mensen waarin het voorziet, speelt de Imperatriz-fabriek een belangrijke rol in de duurzame levering van eucalyptuspulp wereldwijd.

Volnei Hilbert, Industrial Manager bij Suzano Papel e Celulose Maranhão, zei: "We werken sinds het opzetten van de fabriek samen met AkzoNobel; ze hebben onze verwachtingen waargemaakt en we verheugen ons op het verder ontwikkelen van onze strategische samenwerking".

AkzoNobel heeft een goed gevestigde pulp- en papierchemicaliën-productie in Brazilië, waar het Chemical Island-concept inmiddels wordt toegepast voor drie pulpfabrieken op de locaties Eunápolis, Jupiá en TrêsLagoas. Daarnaast heeft AkzoNobel productie-eenheden in Jacareí, Jundiaí en Rio de Janeiro.

- - -


AkzoNobel is een internationaal vooraanstaande verf- en coatingsonderneming en een belangrijk producent van specialistische chemicaliën. Wij voorzien industrie en consumenten wereldwijd van innovatieve producten en werken met passie aan de ontwikkeling van duurzame oplossingen voor onze klanten. Tot onze merken behoren bekende namen als Dulux, Sikkens, International en Eka. Ons hoofdkantoor staat in Amsterdam, en we hebben een leiderschapspositie op het gebied van duurzaamheid. Met activiteiten in meer dan 80 landen zetten onze circa 50.000 medewerkers zich in voor het leveren van topproducten en -technologieën voor de groeiende behoeften van onze snel veranderende wereld.

Niet voor publicatie - voor meer informatie


Media Relations:

T: 020 - 502 7833

Contact: Diana Abrahams


Attachments

AkzoNobel nieuwsbericht Imperatriz