Beslut på North Chemicals årsstämma


Den 9 maj avhöll North Chemical sin årsstämma i Rörvik. Vid stämman beslutades bland annat följande:

Fastställande av balans- och resultaträkning
Årsstämman fastställde balans- och resultaträkningen för koncernen för verksamhetsåret 2013.

Disposition av vinstmedel
Till årsstämmans förfogande stående vinstmedel om 15 998 884 kronor balanserades i ny räkning. Således ska ingen utdelning ske.

Emissionsbemyndigande
Årsstämman bemyndigade styrelsen att vid ett eller flera tillfällen före nästa årsstämma, med eller utan avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt, besluta om nyemission av aktier i bolaget. Nyemission ska kunna ske med eller utan föreskrift om apport, kvittning eller annat villkor. Syftet med bemyndigandet och skälet till den möjliga avvikelsen från aktieägarnas företrädesrätt är att möjlig-göra för styrelsen att, om och när så bedöms lämpligt, på ett snabbt och kostnads-effektivt sätt kunna fatta beslut om företagsförvärv med betalning i egna aktier eller nyemission för att tillföra bolaget ytterligare kapital för finansieringen av verksamheten, inklusive företagsförvärv, eller för ytterligare breddning av ägarbasen i bolaget.

Om emissionsbemyndigandet utnyttjas för emission med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt får så endast ske till ett antal aktier som sammanlagt inte överstiger 10 procent av totalt antal utestående aktier i bolaget efter full utspädning. Vid utnyttjande av bemyndigandet, oavsett för vilket ändamål, ska teckningskursen och övriga villkor alltid vara marknadsmässiga. Verkställande direktören ska ha rätt att göra de justeringar i beslutet som kan visa sig erforderliga i samband med registrering därav.

Val av styrelse och revisor
Årsstämman fastställde att antalet styrelseledamöter ska uppgå till fem (5).

Styrelseledamöterna Thorbjörn Wennerholm, Sten Norinder, och Stig Norberg omvaldes. Till nya ledamöter valdes Sophie Persson och Michael Engström. Thorbjörn Wennerholm valdes till styrelsens ordförande.

Sophie Persson (född 1970) har mångårig erfarenhet som företagsledare, bl.a. som tidigare CEO för Ratos ägda BTJ Group AB. Styrelsearbete i Almi Skåne, Munkeby Systems, Aspekta, Sydsvenska Handelskammaren m.fl. Hon har bl.a examen från European Business School i London, Paris och Bryssel.

Michael Engström (född 1963) är VD och delägare i konsult- och utbildnings-företaget Ahrens Rapid Growth AB. Michael har över 20 års erfarenhet inom försäljning, marknadsföring och som VD för flera bolag, både i Sverige och under sina 14 år utomlands. Axis, Audiodev, Avery-Dennison. Han är marknadsekonom från Lunds Universitet och har en MBA vid University of Sheffield. Michael sitter i flera styrelser bl a som ordförande för Malmö Montessoriskola AB och ledamot i Roos & Tegnér AB och Connect Skåne.

Intill tiden för nästa årsstämma nyvaldes det registrerade revisionsbolaget PriceWaterhouseCoopers (PwC) till bolagets revisor med Kent Bardh som huvudansvarig revisor.

RÖRVIK 2014-05-12

För ytterligare information kontakta:
Stig Norberg, VD North Chemical
Telefon: +46 382 219 80,
Mobil: +46 708 25 14 00
Email: stig.norberg@northchemical.se

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
North Chemical Kommuniké från årsstämma.pdf

Om North Chemical
North Chemical AB (publ) grundades i oktober 2009 med ambitionen att bli en marknadsledande leverantör till Nordens största återförsäljare av svensktillverkade och miljöcertifierade rengörings- och underhålls-produkter. Med tre affärsområden (Fordon & Industri, Marine & Export samt Private Label), två egna fabriker samt egen FoU inom den kemtekniska branschen har koncernen snabbt etablerat sig som en framstående leverantör i branschen. Bolagets Certified Adviser är Avanza Bank. För vidare information läs mer på www.northchemical.se 


Attachments

northchemical_arsstamma_2014_140512.pdf