Euroloanin osakeanti ylimerkittiin – omat pääomat kasvoivat 7,6 miljoonaa euroa


Helsinki, Suomi, 2014-06-04 12:25 CEST (GLOBE NEWSWIRE) -- Euroloan Group Oyj:n kantaosakkeiden osakeanti ylimerkittiin. Osakeannissa tarjolla oli A-kantaosakkeita, B-osakkeita ja C-osakkeita, ja näiden kokonaismerkintäsumma oli arviolta 7,6 miljoonaa euroa. Osakemerkinnät kasvattavat konsernin 10,3 miljoonan euron (2013) omaa pääomaa huomattavasti. Onnistunut osakeanti tekee Euroloan Group Oyj:stä taserakenteeltaan poikkeuksellisen vahvan rahoitusyhtiön, mikä nopeuttaa yrityksen tavoitetta kasvaa ja muuttua säännellyksi luottolaitokseksi.

“Arvostamme uusien sijoittajiemme osoittamaa luottamusta tiimiimme ja toivotamme heidät tervetulleiksi uusiksi Euroloan Group Oyj:n osakkeenomistajiksi. On valitettavaa, että osakkeita ei ollut riittävästi tarjolla kaikille halukkaille. Nyt olemme saaneet polttoainetta vahvan kasvumme tueksi, ja on tiimimme vuoro näyttää, kuinka kykenemme näillä pääomilla tuottamaan lisäarvoa yhtiön omistajille”, kommentoi Tommi Lindfors, Euroloan Group Oyj:n hallituksen puheenjohtaja.

Euroloan suunnittelee käyttävänsä osakeantien nettomerkintävarat tytäryhtiönsä Euroloan Finance AB:n pääomarakenteen vahvistamiseen. Euroloan Finance AB on hakenut Ruotsin finanssivalvonnalta luottolaitoslupaa, joka toteutuessaan mahdollistaa talletusten vastaanottamisen yleisöltä. Hakemuksen käsittelyn odotetaan päättyvän lähitulevaisuudessa yhtiön kannalta positiivisesti. Luvan saatuaan yhtiö on Ruotsin talletussuojan piirissä 100 000 euroon asti per tallettaja. Euroloan Finance AB:ta on pääomitettu 7,0 miljoonalla eurolla Basel III-sääntöjen (CRD4) mukaisella Tier1-pääomalla. Pääomitus mahdollistaa jopa 50 miljoonan euron määräisten talletusten vastaanottamisen.

“Pidän Euroloanin raikkaasta suhtautumisesta ja lähestymistavasta rahoituspalveluihin. Tiimimme on ehdottomasti rakennettu menestymään: hallituksemme jäsenten vankka pankkitausta yhdistettynä tiimimme innovatiiviseen ja teknologiseen edelläkävijyyteen on mahtava yhdistelmä. Ripeä ja kestävä kasvu on mahdollista saavuttaa nykyisellä pääomarakenteella”, Euroloan Finance AB:n toimitusjohtaja Eric Sederholm toteaa.

Euroloan tiedotti viime viikolla 50%:n kasvusta lainavolyymeissaan ensimmäisellä kvartaalilla verrattuna Q4/2013 -kvartaaliin, joka oli historian aikaisempi ennätystaso. Samuli Korpinen, konsernin suurimman tytäryhtiön Euroloan Consumer Finance Oyj:n toimitusjohtaja, on ansaitusti tyytyväinen: ”50%:n kasvu on oikeastaan vain osa totuutta, sillä lanseerattuamme vuonna 2013 virtuaalisen luottokorttipalvelumme Suomen, Puolan ja Ruotsin (2014) markkinoille olemme saavuttaneet 12 peräkkäistä kasvukuukautta lainavolyymeissa mitattuna. Tämä fakta yhdistettynä parempiin luottopäätöksiin ja saavuttamaamme alhaisempaan luottoriskiin kasvattaa skaalautuvan mallimme avulla konsernin kannattavuutta huomattavasti. Olen ylpeä poikkeuksellisesta suorituskyvystämme, jonka ajurina on loistava ja motivoitunut tiimimme”.

Euroloan Group Oyj on voimakkaasti kasvava kansainvälinen FinTech-yhtiö (Financial Technology), jonka pääkonttori sijaitsee Helsingissä ja muut toimistot Tukholmassa sekä Varsovassa. Euroloan on kehittänyt markkinoiden tehokkaimpiin lukeutuvan liiketoimintamallin ja sitä tukevan, edistyksellisen IT-järjestelmän. Yritys tarjoaa asiakkailleen reaaliaikaisen luottopäätöksen, joka toteutetaan täysin automaattista, pilvipalveluna toimivaa järjestelmää hyödyntäen. Euroloan on vakiinnuttanut asemansa yhtenä johtavista rahoituspalvelujen tarjoajista Euroopan markkinoilla ja kasvattanut liikevaihtoaan voimakkaasti perustamisestaan 2007 lähtien. Lisätietoa yrityksestä löytyy verkkosivuilta osoitteesta www.euroloan.com.

         Jonas Lindholm, toimitusjohtaja
         Euroloan Group Oyj
         Puh. +358 10 217 1003