Wise Group förvärvar Fabi Kompetanse


Wise Group har idag träffat avtal om att förvärva Fabi Kompetanse AB från Fabi Group AS. Förvärvet stärker Wise Groups ställning inom ekonomi och finans när man nu får möjlighet att erbjuda sina kunder ett specialistbolag inom området samtidigt som omsättning och vinst per aktie ökar. Wise Groups förvärv av Fabi är en kontanttransaktion och förvärvspriset uppgår till 3,8 Mkr. Fabi Kompetanse AB kommer att verka som ett helägt dotterbolag inom Wise Group.

Wise Group AB har idag köpt Fabi Kompetanse AB (Fabi) som har verkat i Sverige sedan 2000 och varit ett dotterbolag till det Norska bolaget Fabi Group AS. Fabi är specialister på kvalificerad konsultuthyrning och rekrytering inom ekonomi och finans. Bolaget har 20 anställda i Stockholm med en omsättning på drygt tjugo miljoner kronor.

- Fabi har en mycket intressant inriktning för Wise Group. Vår övertygelse är att kunder föredrar att arbeta med specialister och med Fabi i gruppen stärker vi oss ytterligare inom ekonomi och finans. Vi arbetar redan idag med rekrytering och konsultuthyrning inom området och med Fabi får vi ett specialistföretag med den inriktningen. Det ligger helt i linje med vår strategi, med specialistbolag som förstår våra kunders affär säger Roland Gustavsson, VD Wise Group AB.

- Vi kommer nu att kunna erbjuda befintliga kunder en bredare palett med tjänster och genom Wise nätverk även nå en bredare målgrupp av företag och organisationer - samtidigt som vi kan fortsätta att arbeta med vår spetskompetens inom ekonomi. Samgåendet ger oss dessutom en fantastisk möjlighet att erbjuda våra konsulter en spännande karriär- och kompetensutveckling inom ramen för Wise Group. Synergierna är många, inte minst då båda bolagen har ett starkt fokus på kvalitet och företagskultur säger Elisabeth Tallström, VD Fabi Kompetanse AB.

Wise Groups förvärv av Fabi är en kontanttransaktion och förvärvspriset uppgår till 3,8 Mkr.

Fabi Kompetanse AB kommer att konsolideras i Wise Group koncernen från och med den 9 juni 2014. Wise Groups styrelse räknar med att förvärvet kommer att ha en positiv påverkan på vinst per aktie redan under innevarande räkenskapsår.

2014-06-09

För ytterligare information kontakta:
Charlotte Berglund, CFO & tf VD Wise Group AB (publ)
+46 765 25 90 04
charlotte.berglund@wisegroup.se;
(för Roland Gustavsson, VD och koncernchef Wise Group AB (publ) föräldraledig)

Elisabeth Tallström, VD Fabi Kompetanse AB
+46 736 40 30 60
elisabeth.tallstrom@fabi.se

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Wise Group Pressrelease 2014-06-09.pdf

Om Wise Group
Wise Group AB (publ) är moderbolag i en koncern som äger, startar och utvecklar specialistbolag inom rekrytering, bemanning och HR/Personalområdet. Wise har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Linköping, Borås och Köpenhamn. Aktien handlas på NASDAQ OMX First North Premier med Mangold Fondkommission som Certified Adviser. 


Attachments

wisegroup_press_140609.pdf