Euroloan wśród 1% najlepszych partnerów Microsoft na świecie

Grupa Euroloan poinformowała dziś, że Digna IT Oy, jej spółka zależna, otrzymała od Microsoft kompetencję Gold w zakresie Application Development, demonstrując w ten sposób wyjątkową zdolność do zaspokajania zmieniających się potrzeb Klientów Microsoft we współczesnym dynamicznym środowisku biznesowym. Dzięki temu tytułowi firma znalazła się wśród 1% najlepszych partnerów Microsoftu. Firma posiadała kompetencję Silver od 2012 roku. Aby otrzymać kategorię Gold w tym obszarze, partnerzy muszą wykazać się najwyższym poziomem specjalistycznej wiedzy w tym obszarze. Kompetencje te są również dowodem na najgłębsze i najbardziej konsekwentne zaangażowanie w tej konkretnej dziedzinie w zakresie rozwiązań biznesowych. Tylko jeden procent partnerów firmy Microsoft na całym świecie osiągnął ten stopień zaawansowania.

Helsinki, Finland, 2014-06-11 13:09 CEST (GLOBE NEWSWIRE) -- Euroloan jest szybko rozwijającą firmą FINTECH (technologie finansowe), działa w Finlandii, Szwecji i Polsce. Euroloan opracowała zautomatyzowane oparte na przetwarzaniu danych w chmurze systemy udzielania pożyczek i windykacyjne obsługujące ponad 100.000 klientów i sukcesywnie rośnie w ciągu ostatnich 12 kwartałów. "Nasz szybko rozwijający się biznes jest możliwy dzięki naszym programistom. Mamy szczęście mieć oddane i bardzo kompetentne osoby pracujące razem, jako zespoły do rozwoju naszych nowatorskich usług" powiedział Joachim von Schantz, COO. "Traktujemy naszych klientów fair, świadcząc swoje usługi dla szerszego segmentu klientów niż są w stanie obsłużyć tradycyjne banki" kontynuuje.

"Otrzymując kompetencję Gold, partnerzy wykazali się najwyższymi, konsekwentnymi umięjętnościami i zaangażowaniem w zakresie najnowszych technologii Microsoftu, “ powiedział Phil Sorgen, wiceprezes obszaru Worldwide Partner Group w Microsoft Corp, “Tacy partnerzy mają ogromne doświadczenie i wiedzę, które dają im miejsce wśród 1 procenta naszych najlepszych partnerów, a ich biegłość pomoże klientom wdrażać innowacyjne rozwiązania bazujące na najnowszych technologiach firmy Microsoft. "

Zdobycie kompetencji w zakresie Application Development pomaga wyróżnić się wśród swoich klientów, jako zaufany ekspert, zarówno poprzez rozwój i wdrażanie niestandardowych aplikacji zbudowanych przy użyciu kluczowych technologii firmy Microsoft takich jak platformy Windows Azure, Microsoft Visual Studio i bazujących na przetwarzaniu danych w chmurze.

Microsoft Partner Network pomaga partnerom wzmocnić ich umiejętności i zdobyć pozycję lidera na rynku z użyciem najnowszych technologii, pomaga lepiej obsługiwać klientów i w łatwy sposób połączyć się z jedną z najbardziej aktywnych i różnorodnych sieci na świecie.

Euroloan Group PLC jest szybko rosnąca międzynarodową Grupą FinTech (technologia finansowa), z siedzibą w Helsinkach, w Finlandii z oddziałami w Sztokholmie i Warszawie. Euroloan opracowała najbardziej efektywny model biznesowy i system na rynku, i jest jednym z wiodących dostawców usług na kluczowych rynkach europejskich. Firma zapewnia klientom pożyczki w czasie rzeczywistym, z wykorzystaniem w pełni zautomatyzowanych procesów opartych na przetwarzaniu danych w chmurze. Euroloan umacnia swoją pozycję i zwiększa swój udział w rynku nieprzerwanie od 2007 roku. Więcej informacji o firmie można znaleźć na www.euroloan.com .

Joachim von Schantz, COO
         Euroloan Group PLC