North Chemicals dotterbolag A Clean Partner International har tecknat ett strategiskt avtal med KG Knutsson AB. Förväntat ordervärde bedöms långsiktigt överstiga 5 Mkr per år.


KG Knutsson AB (KGK) har valt att samarbeta med A Clean Partner International AB (ACP) inom de produktområden som ACP företräder. ACP är av KGK utvald som kompletteringsleverantör. KGK har flera affärsmodeller med en bred kundbas och bearbetar hela fordons- och marinmarknaden.

KGK äger rätt att initialt fritt marknadsföra ca 45 utvalda produkter från ACP inom fordonsmarknaden och marin i Sverige, Finland, Estland, Lettland och Litauen. KGK förpliktar sig att med hjälp av de resurser som finns i KGK, på bästa sätt marknadsföra ACPs produkter samt att hitta nya målgrupper.

KGK är generalagent för världsledande tillverkare av tekniskt högkvalitativa produkter med välkända varumärken för fordons- och marinbranschen. I Sverige bedriver KGK verksamhet i Sollentuna, Göteborg och Malmö. I KGK ingår ca 70 st. Autoexperten butiker. Utomlands finns KGK i Norge, Finland, Estland, Lettland och Litauen. KGK omsätter årligen ca 3 miljarder kronor.

- Det är mycket glädjande att vi tecknat en för oss viktig affär med KGK. Vi ser större affärsmöjligheter med avtalet allteftersom vi stärker samarbetet med hela KGK. Inte minst ökar våra möjligheter att marknadsföra oss internationellt tillsammans med KGK. I North Chemicals plan ingår att teckna ytterligare liknande strategiska affär inom olika branscher på svenska marknaden. Detta är ett av flera viktiga affärsavtal för att uppnå koncernens organiska tillväxtmål, säger Stig Norberg, VD.

RÖRVIK 2014-06-16

För ytterligare information kontakta:
Stig Norberg, VD North Chemical,
Telefon: +46 382 219 80,
Mobil: +46 708 25 14 00,
Mail: stig.norberg@northchemical.se

Thomas Skullman,
affärsområdeschef Fordon & Industri,
Mobil: +46 709 65 65 22,
Mail: thomas.skullman@acleanpartner.se

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
North Chemical Pressrelease 2014-06-16.pdf

Om North Chemical
North Chemical AB (publ) grundades i oktober 2009 med ambitionen att bli en marknadsledande leverantör till Nordens största återförsäljare av svensktillverkade och miljöcertifierade rengörings- och underhålls-produkter. Med tre affärsområden (Fordon & Industri, Marine & Export samt Private Label), två egna fabriker samt egen FoU inom den kemtekniska branschen har koncernen snabbt etablerat sig som en framstående leverantör i branschen. Bolagets Certified Adviser är Avanza Bank. För vidare information läs mer på www.northchemical.se.


Attachments

northchemical_press_140616.pdf