Kommuniké från årsstämma 2014 i Doxa


På bolagets årsstämma i Uppsala den 17 juni fattades följande beslut:

· Stämman fastställde resultat- och balansräkningen för bolaget samt koncernen samt beslutade att till förfogande stående vinstmedel i moderbolaget överförs i ny räkning.

· Styrelseledamöter och verkställande direktör gavs ansvarsfrihet.

· Stämman beslutade om omval av följande styrelseledamöter, Magnus Wahlbäck (ordförande) och Leif Hermansson. Till nya styrelseledamöter valde stämman Alexander Tasevski, Børge Gausdal samt Gerhard Dal. Gunnar Säll, Kjell Argelius samt Mats Persson hade avböjt omval.

· Stämman beslutade att arvode till styrelsens ledamöter för verksamhetsåret 2014 skulle utgå med 80.000 SEK per ledamot som inte har annan ersättning från bolaget.

· Under stämman informerade styrelsens ordförande att bolaget kommer att behöva tillföras finansiering i någon form för att med kraft kunna genomföra dess kommersiella utveckling samt med hänsyn till att försäljningen inte nått upp till plan. Kommande informationstillfälle är Q2-rapporten, som avges den 19 augusti.

2014-06-17

För ytterligare information, kontakta:
Torbjörn Larsson, VD torbjorn.larsson@doxa.se

Läs mer på webben: www.doxa.se
Om produkten Ceramir: www.ceramir.se

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Doxa Kommuniké från årsstämma.pdf

Kort om Doxa
Doxa är ett uppsalabaserat dentalföretag som utvecklar, tillverkar och kommersialiserar dentala biokeramiska produkter. Ceramir® Crown & Bridge, den första i en rad av planerade dentala biokeramiska produkter från Doxa, är ett avancerat dentalcement som används för permanent cementering av kronor och broar. Ceramir® Crown & Bridge säljs i Skandinavien av Unident AB och i övriga världen säljs det exklusivt av amerikanska Henry Schein, världens största dentaldistributör. Doxa är listat på Nasdaq OMX First North (DOXA) med G&W Fondkommisson som Certified Adviser och Remium Nordic som Likviditetsgarant. 


Attachments

doxa_arsstamma_2014_140618.pdf