News Release: AkzoNobel lanceert nieuwe Interplan Mobile service


27 juni 2014

AkzoNobel heeft een onderhouds- en reparatieservice geïntroduceerd die geschikt is voor mobiele platforms. Hiermee kan een kostenbesparing worden gerealiseerd en kan de veiligheid worden vergroot voor klanten die protective coatings en passieve brandbescherming afnemen.

Deze technologie staat bekend als Interplan Mobile en levert gedetailleerde informatie over corrosie rechtstreeks aan klanten via een persoonlijke extranetwebsite. Deze helpt om snel die plaatsen vast te stellen die het meest urgent aandacht vereisen.

De diepgaande inspectierapporten combineren zowel fotografische informatie als informatie ter plaatse om daarmee een volledige rapportage op te stellen. Dit bespaart zowel tijd als geld voor de klant doordat dure coating-reparaties op een later moment in de levenscyclus vermeden kunnen worden.

Ian Walker, directeur van de business unit Protective Coatings beschrijft Interplan Mobile als de volgende generatie corrosie-inspecties: "Het is een uitstekend voorbeeld van hoe we blijven streven naar innovatie, niet alleen bij onze coatings, maar ook bij de dienstverlening die wij aan onze klanten bieden."

"Door het aanbieden van deze technologie kunnen we mogelijk helpen om de downtime van fabrieken te reduceren en daarbij tevens de kosten te verlagen. Maar we helpen klanten ook bij het budgetteren van de bestedingen voor onderhoud," voegde hij er aan toe.

"De lancering van Interplan Mobile betekent dat we nu beter zijn toegerust dan ooit tevoren om volledig tegemoet te kunnen komen aan de vraag van onze klanten van International Paint", aldus Conrad Keijzer, lid van het Executive Committee van AkzoNobel, verantwoordelijk voor Performance Coatings.

Voortbouwend op de eigen iPad-software kunnen AkzoNobel's teams van inspecteurs voor coatings en corrosie nu een locatieonderzoek tot 40 procent sneller uitvoeren dan bij een traditionele, handmatige inspectie. 

Daarnaast geeft de nieuwe dienstverlening klanten ook de mogelijkheid om zelf het niveau te kiezen van de inspectie die ze nodig hebben. Hierbij worden alle resultaten online afgeleverd. Dit gaat dan rechtstreeks naar internetverbonden apparaten van klanten. 

De introductie van Interplan Mobile volgt op de recente lancering van Intertrac door AkzoNobel. Dit is het eerste softwaresysteem voor de scheepvaartindustrie waarmee reders en exploitanten nauwkeurig het risico van rompvervuiling kunnen beoordelen en voorspellen, afhankelijk van de routes die hun schepen varen.

---

AkzoNobel is een internationaal vooraanstaande verf- en coatingsonderneming en een belangrijk producent van specialistische chemicaliën. Wij voorzien industrie en consumenten wereldwijd van innovatieve producten en werken met passie aan de ontwikkeling van duurzame oplossingen voor onze klanten. Tot onze merken behoren bekende namen als Dulux, Sikkens, International en Eka. Ons hoofdkantoor staat in Amsterdam, en we hebben een leiderschapspositie op het gebied van duurzaamheid. Met activiteiten in meer dan 80 landen zetten onze circa 50.000 medewerkers zich in voor het leveren van topproducten en -technologieën voor de groeiende behoeften van onze snel veranderende wereld.

Niet voor publicatie - voor meer informatie
Media Relations - T: 020 - 502 7833
Contactpersoon: Kirstin Steffen


Attachments

Nieuwsbericht