AkzoNobel stelt nieuwe norm met geavanceerde bindmiddeltechnologie


30 juni 2014

AkzoNobel introduceert Autoclear 2.0, een blanke lak voor de markt van de autoreparatielakken. Deze extra duurzame lak is een belangrijke stap vooruit door de verbeterde prestatie en de voordelen die het voor de klant biedt.

Sikkens Autoclear 2.0 is gelanceerd door de business unit Automotive & Aerospace Coatings en maakt gebruikvan gepatenteerde bindmiddeltechnologie voor een perfecte afwerking en uitstekende droogeigenschappen, terwijl tegelijkertijd het percentage herbruikbare grondstoffen is verdubbeld.

Het nieuwe product is ontworpen om meer efficiëntie en flexibiliteit te bieden bij de processen in schadeherstelbedrijven. Het kan worden gedroogd bij temperaturen van 40°C of 60°C wat energiekosten spaart en klanten verder dezelfde voordelen biedt, of ze nu aan een kleine reparatie werken of aan het geheel overspuiten van het object.

"Onze benadering van continue verbetering betekent dat we er altijd aan werken om toegevoegde waarde te creëren voor onze klanten", aldus Conrad Keijzer, lid van het Executive Committee van AkzoNobel, verantwoordelijk voor Performance Coatings. "Tegelijkertijd streven we er voortdurend naar om meer duurzame innovatie naar de markt te brengen. Autoclear 2.0 is een uitstekend voorbeeld van ons streven om meer te doen met minder."

Autoclear 2.0 is samengesteld met 17,5 procent herbruikbare ingrediënten en kan snel en eenvoudig worden aangebracht, terwijl er tegelijkertijd minder afval wordt geproduceerd en de resultaten hetzelfde blijven - zelfs met uitharden bij lagere temperaturen. Daardoor kunnen items direct verplaatst worden, en is het polijsten en monteren meteen na het droogproces al mogelijk.

Dit is het nieuwste voorbeeld van AkzoNobel's Planet Possible op het gebied van productinnovatie. Hiermee richt het bedrijf zich ophet creëren van meer waarde met gebruik van minder middelen.

Dit nieuwe product is vanaf nu verkrijgbaar in Europa. Het is onderdeel van het geavanceerde Sikkens autoreparatielakkensysteem, dat door een partnerschap met het McLaren Formula One racing team voortdurend verder wordt verfijnd.

---

 Voor de redactie - niet voor publicatie

Over AkzoNobel
AkzoNobel is een internationaal vooraanstaande verf- en coatingsonderneming en een belangrijk producent van specialistische chemicaliën. Wij voorzien industrie en consumenten wereldwijd van innovatieve producten en werken met passie aan de ontwikkeling van duurzame oplossingen voor onze klanten. Tot onze merken behoren bekende namen als Dulux, Sikkens, International en Eka. Ons hoofdkantoor staat in Amsterdam, en we hebben een leiderschapspositie op het gebied van duurzaamheid. Met activiteiten in meer dan 80 landen zetten onze circa 50.000 medewerkers zich in voor het leveren van topproducten en -technologieën voor de groeiende behoeften van onze snel veranderende wereld.

  
Voor meer informatie
T 020 502 7833
Contactpersoon: Paul Thomas
Media.relations@akzonobel.com


Attachments

AkzoNobel Nieuwsbericht pdf