RAMIRENT JA ZEPPELIN RENTAL MUODOSTAVAT YHTEISYRITYKSEN FEHMARNBELTIN TUNNELIPROJEKTIA VARTEN

RAMIRENT OYJ LEHDISTÖTIEDOTE 17.7.2014 klo 9.00


Vantaa, Suomi, 2014-07-17 08:00 CEST (GLOBE NEWSWIRE) --  

Ramirent ja Zeppelin Rental ovat solmineet sopimuksen muodostaa yhteisyritys valmistuakseen palvelemaan rajanylittävää Fehmarnbeltin rakennusprojektia. Yhteisyritys vaatii viranomaisten hyväksynnän. Perustamalla yhteisyrityksen nimeltään Fehmarnbelt Solution Service, kaksi Euroopan johtavaa konevuokraus- ja rakennustyömaaratkaisujen toimittajaa yhdistävät resurssinsa ja osaamisensa  tämän rakennusprojektin suurten työmaiden hallinnassa.  

“Tämän kokoluokan projekti vaatii kansainvälistä yhteistyötä”, sanoo Magnus Rosén, Ramirent konsernin toimitusjohtaja. “Yhdistämällä täydentävät kapasiteettimme, osaamisemme ja palvelumme tarjoamme räätälöityjä one-stop ratkaisuja koko projektin elinkaaren ajan sekä Tanskan että Saksan puolella. Lisäksi jaamme osaamisemme työmarkkinoista ja liiketoimintakäytänteistä molemmissa maissa.”

Laaja palvelutarjontamme sisältää työmaatilat, konevuokrauspalvelut, huollon ja korjauksen, logistiikan ja turvallisuusjohtamisen, konsultoinnin, väliaikaisen infrastruktuurin, energia- ja sääsuojaratkaisut, kiinteistöpalvelut, kulunvalvonnan, jätehuollon, koulutuksen ja paljon muuta. Fehmarnbelt Solution Services tarjoaa palveluita työmaalla 24/7-periaatteella vuokraamoidemme kautta sekä Tanskan että Saksan puolella.

“Meillä on vahvaa osaamista haastavista projekteista, aikatauluista ja kykyä vastata asiakkaiden liiketoimintatavoitteisiin,” lisää Wolfgang Hahnenberg Zeppelin Rentalin hallituksen puheenjohtaja.“ “Integroiduilla työmaa- ja projektinjohtopalveluilla autamme asiakkaita keskittymään ydinliiketoimintoihinsa ja sitä kautta parantamaan tehokkuutta ja tuottavuutta. Yhdessä Ramirentin kanssa yksinkertaistamme liiketoimintaa.”

Molemmat osapuolet toimivat jo alueella (Zeppelin Saksassa ja Ramirent Tanskassa) ja yritykset ovat sitoutuneet korkeisiin laatustandardeihin ja työturvallisuuteen sekä kestävän kehityksen edistämiseen. Osapuolet tarjoavat ratkaisuja ekoloogisesti herkällä alueella huomioiden ympäristöystävällisen rakentamisen kuten polttoainetehokkaat ja vähäpäästöiset koneet sekä erityisesti lämpöeristetyt työmaatilat.

Fehmarnbelt Fixed Link tulee olemaan maailman pisin vedenalainen tunneli. Se tulee sisältämään 18 kilometriä pitkän nelikaistaisen moottoritien ja kaksiraiteisen sähköistetyn junaradan Tanskan ja Saksan rannikoiden välillä. Rakennusprojektin kokonaisarvo on 5,5 miljardia euroa ja sen arvioidaan käynnistyvän kesällä 2015 ja töiden valmistuvan vuonna 2021. Lopulliset konsortioon kuuluvat rakennusliikkeet ovat vielä valitsematta. Tämän jälkeen muut alihankkijat, mukaan lukien konevuokraamot voivat jättää tarjouksensa.

Kopioitaessa tai lainatessa lähde on mainittava.

Lisätietoja:
Franciska Janzon, SVP, markkinointi, viestintä ja sijoittajasuhteet, Ramirent
puh. 020 750 2859, franciska.janzon@ramirent.com

Gaby Bieger, PR & Communications, Zeppelin Rental GmbH & Co. KG
puh. +49 89 32 000 851, gaby.bieger@zeppelin.com

Ramirent on enemmän kuin koneita. Olemme johtava konevuokrauskonserni, joka yhdistää parhaat koneet, palvelun ja osaamisen vuokrausratkaisuiksi jotka yksinkertaistavat liiketoimintaa. Palvelemme laajaa asiakaskuntaa, kuten rakentamista, teollisuutta, palvelusektoria, julkista sektoria ja kotitalouksia. Vuonna 2013 konsernin liikevaihto oli 647 miljoonaa euroa. Konsernilla on 2 520 työntekijää 302 toimipaikassa 10 maassa Pohjoismaissa ja Keski- ja Itä-Euroopassa. Ramirent on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä.
 
Zeppelin konserni toimii 190 toimipisteessä ympäri maailmaa, työllistää 7 700 henkilöä ja yhtiön liikevaihto vuonna 2013 oli 2,43 miljardia euroa. Organisaatio on jaettu viiteen liiketoimintayksikköön: Construction Equipment EU and CIS (rakennus- ja maatalouskoneiden myynti ja palvelut Euroopassa ja CIS –maissa), Konevuokraus (Rakennuskoneiden ja laitteiden vuokraus- ja leasingpalvelut), Power Systems (Teollisuus- ja energiaratkaisut), Plant Engineering (Teollisuus- ja konesuunnittelu). ZEPPELIN GmbH on konsernin holding yhtiö, jonka hallinto on Friedrichshafenissa Saksassa ja pääkonttori Garchingissa lähellä Müncheniä. Lisätietoja löytyy osoitteesta: www.zeppelin.com.

Zeppelin Rental tarjoaa räätälöityjä vuokrausratkaisuja. Olemme johtava vuokrauspalveluiden tarjoaja, joka tarjoaa konevuokrauspalveluita, logistiikkajohtamista ja konsultointia, tilapäisinfrastruktuuria, energiapalveluita ja paljon muuta. Yhteensä 1 100 työntekijää 140 vuokraustoimipisteessä Saksassa, Itävallassa, Venäjällä, Tšekin tasavallassa ja Slovakiassa palvelee asiakkaita rakentamisen, prosessiteollisuuden, konesuunnittelun, kaupan, julkisen sektorin, maisemoinnin ja tapahtumajärjestämisen aloilla. Asiakkaat hyötyvät viimeisimmästä teknologiasta, asiantuntevasta palvelusta ja tietotaidosta. Lisätietoja löytyy osoitteesta: www.zeppelin-rental.de

Jakelu: NASDAQ OMX Helsinki, keskeiset tiedotusvälineet, www.ramirent.com