Pusgada finanšu rezultāti apliecina Baltikums Bank biznesa stabilitāti un attīstību

Kā liecina Baltikums Bank neauditētie finanšu dati, bankas pamatdarbības ienākumi šī gada pirmajā pusgadā sasniedza 14,8 miljonus EUR, savukārt tīrā peļņa  ir palielinājusies līdz 6,35 miljoniem EUR. Nemainīgi augsti ir galvenie bankas darbības drošības rādītāji: bankas likviditāte pārskata perioda beigās bija 75,36%, kapitāla pietiekamība - 17,95%. Savukārt kapitāla atdeves rādītājs (ROE) – 24% un aktīvu atdeves rādītājs (ROA) – 2,6 % - neapšaubāmi Baltikums Bank ierindo veiksmīgāko banku vidū Latvijā. Pārskata perioda beigās  bankas kopējais aktīvu apjoms (t.sk., aktīvi pārvaldīšanā) sasniedzis 684,2 miljonus EUR.

„2014.gada pirmo pusgadu no vienas puses raksturo Latvijas biznesa vides pakāpeniska stabilizācija un attīstība, no otras puses mēs redzam ģeopolitiskās spriedzes saasināšanos plašākā reģionā, tāpēc jebkuru rezultātu izvērtēšanā ir jāņem vērā iepriekš minētie aspekti,” finanšu rezultātus komentē Baltikums Bank valdes priekšsēdētājs Dmitrijs Latiševs. „Ģeopolitisko risku pieaugums neapšaubāmi būtiski ietekmē finanšu tirgu jau kopš pērnā gada rudens, tāpēc pozitīvi vērtējama ir bankas spēja saglabāt savus stabilos ieguldījumu rādītājus. Mēs pamatoti varam lepoties ar klientu uzticību, kas mūsu banku ar vairāk nekā 150 miljoniem EUR ierindo starp lielākajiem privātkapitāla pārvaldniekiem,” piebilst Dmitrijs Latiševs.

„Aizvadītajā pusgadā, salīdzinot ar attiecīgo periodu pērn, par 39% esam palielinājuši kreditēšanas apjomus. Īpaši patīkami atzīmēt, ka šī pieauguma 58% ir ieguldīti tieši Latvijas ekonomikā, atbalstot vairāku ražotņu izveidošanu dažādās Latvijas pilsētās, tādējādi veicinot gan Latvijā saražoto preču eksportu, gan veicinot jaunu darba vietu rašanos,” atzīmē Baltikums Bank valdes priekšsēdētājs.

„Bankas stabilos izaugsmes rādītājus ilgtermiņā lielā mērā nosaka Baltikums Bank skaidri definētā biznesa stratēģija un līdzšinējās prioritātes, apliecinot mūsu speciālistu profesionalitāti starptautisku uzņēmumu apkalpošanā. Īpašu pievienoto vērtību un jauna līmeņa apkalpošanas kvalitāti esam radījuši, aizvadītajā pusgadā pilnībā pārejot uz jaunu biznesa modeli, pilnībā pārstrukturējot klientu apkalpošanu  klientu attiecību direktoru (CRD) un viņu komandu pārziņā, ” stāsta Dmitrijs Latiševs.

Lai nostiprinātu sadarbību ar Baltijas valstu uzņēmējiem, aizvadītajā pusgadā Baltikums Bank ir atvērusi divas pārstāvniecības – Tallinā un Viļņā. Pārskata periodā banka īpašu uzmanību veltījusi jaunu tehnoloģisku risinājumu izstrādei klientu komfortam un drošībai, kas savukārt nodrošinās jaunu produktu un pakalpojumu ieviešanu un esošo pakalpojumu pilnveidošanu otrajā pusgadā. Tā, piemēram, tiks attīstīts e-komercijas pakalpojums un vasaras beigās tiks palaista Baltikums internetbankas jaunā versija, kas būs ievērojami modernāka, dinamiskāka, ērtāka un daudzfunkcionālāka.

Ingrīda Šmite,
         Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja