AkzoNobel's Awlgrip levert hoogwaardige coatings voor Extreme Sailing Series


12 augustus 2014

AkzoNobel is een tweejarige samenwerking aangegaan voor de levering van de nieuwste hoogwaardige rompcoatings aan de Extreme Sailing Series - een jaarlijks reeks internationale zeilwedstrijden. Deze nieuwe benadering van de zeilsport, waarbij op hoge snelheden dicht langs de kust wordt gezeild, trekt door zijn sensationele karakter grote aantallen toeschouwers.

De Extreme 40 catamarans, die zullen worden voorzien van Awlgrip jachtcoatings van AkzoNobel, bereiken zelfs bij matige windsterktes snelheden die normaal gesproken alleen zijn weggelegd voor motorboten. Tijdens de 15-20 minuten durende races vereist de 40 voet (12m) lange koolstof racemachine al bij een lage windsnelheid van 8 knopen (15 km/h) de nodige coördinatie en spierkracht van de bemanning. 


De door AkzoNobel geleverde Awlgrip jachtcoatings zullen technische innovatie en superieure prestaties bieden aan de vloot van supersnelle Extreme 40 catamarans. 

Conrad Keijzer, verantwoordelijk voor de Performance Coatings divisie van AkzoNobel, legt uit: "Naast het feit dat de Series voor zowel toeschouwers als deelnemers een geweldig evenement zijn, bieden de races een uitgelezen mogelijkheid om watersportliefhebbers overal ter wereld kennis te laten maken met de prestaties van onze jachtcoatings. Door sport en entertainment naar de havens te brengen helpen we ook om deze stadsdelen en de stad als geheel aantrekkelijker te maken."

Andy Tourell, de Project Director van de Extreme Sailing Series benadrukt: "Het is fantastisch om met deze meerjarige overeenkomst AkzoNobel toe te voegen aan onze groeiende reeks partners van de Series. Tijdens de jaarlijkse rustperiode zullen de Extreme 40 teams dankbaar gebruik maken van de geboden ondersteuning."

De sponsoring van de Extreme Sailing Series vindt plaats in het kader van het Human Cities-initiatief van AkzoNobel dat het doel heeft om mensen te helpen om de emotionele binding met hun woon en werkplaats te versterken. Dit initiatief rust op zes pijlers: kleur, sport en vrije tijd, erfgoed, transport, educatie, en klimaatverandering.

Het onderdeel Yacht Coatings van AkzoNobel levert slimme, duurzame oplossingen aan scheepswerven en scheepsbouwers, zonder concessies te doen aan de hoge verwachtingen van de eigenaren van de schepen. 

---

AkzoNobel is een internationaal vooraanstaande verf- en coatingsonderneming en een belangrijk producent van specialistische chemicaliën. Wij voorzien industrie en consumenten wereldwijd van innovatieve producten en werken met passie aan de ontwikkeling van duurzame oplossingen voor onze klanten. Tot onze merken behoren bekende namen als Dulux, Sikkens, International en Eka. Ons hoofdkantoor staat in Amsterdam, en we hebben een leiderschapspositie op het gebied van duurzaamheid. Met activiteiten in meer dan 80 landen zetten onze circa 50.000 medewerkers zich in voor het leveren van topproducten en -technologieën voor de groeiende behoeften van onze snel veranderende wereld.

Niet voor publicatie - voor meer informatie

Media Relations:
T +31 20 502 7833
Contact: Kirstin Steffen