Halvårsrapport 2014 - fuld rapport


  • I første halvår realiserede koncernen en vækst på 8 % i lokal valuta svarende til en omsætning på DKK 4.539 mio. Koncernens kerneforretning, engrossalg af høreapparater, realiserede en stykvækst, der klart overstiger stykvæksten i markedet. Fortsat udrulning af nye produkter er planlagt for tredje kvartal.
  • Halvåret har været karakteriseret ved et højt udgifts- og investeringsniveau i forbindelse med etableringen af et nyt distributionscenter, overførsel af ITE-produktion til Polen, udrulning af globale IT-projekter og udvidelsen af Oticon Medical, hvilket alt sammen vil medvirke til at sikre fremtidig vækst og lønsomhed for koncernen.
  • I første halvår fortsatte Oticon Medical med at levere tocifrede vækstrater inden for både benforankrede høresystemer (BAHS) og cochlear-implantater (CI). Den feedback, vi fik på vores CI-produkter på den nyligt afholdte CI-konference i München, var meget opmuntrende – og blev stærkt understøttet af et uafhængigt studie, der i tre ud af fire tests viser, at vores Saphyr Neo-lydprocessor har en langt bedre ydeevne end lydprocessorer fra vores konkurrenter.
  • Ud over den negative effekt af det aktuelle udgiftsniveau på koncernens resultat af primær drift (EBIT) i første halvår så har valutakurser også påvirket EBIT negativt med DKK 60-70 mio. EBIT nåede således DKK 834 mio., og EBIT-marginen blev realiseret på 18,4 %. Indtjening pr. aktie (EPS) var DKK 11,2, hvilket svarer til sidste års niveau.
  • Vores forventning om fortsat at generere stærke pengestrømme kombineret med begrænsede opkøbsmuligheder giver os mulighed for fremadrettet at kanalisere koncernens betydelige overskydende pengestrømme tilbage til aktionærerne. Vi forventer derfor at tilbagekøbe aktier for i alt DKK 2,5-3,0 mia. i perioden 2014-2016. Af dette beløb er der år til dato allerede købt aktier tilbage for DKK 493 mio.
  • Vi fastholder vores forventninger til helåret og således også vores forventning om at generere vækst i begge vores forretningsaktiviteter og at levere en stigning på 5-10 % i indtjening pr. aktie. Opkøb forventes at bidrage med 3-4 % til koncernens omsætning i 2014, omend vi forventer, at over halvdelen af denne effekt vil blive udlignet af koncernens svækkede faktureringsvalutaer.

Attachments

Interim Report 2014.pdf