Ceramir® Crown & Bridge erövrar The Pride Institute "Best of Class" Technology Award för andra året i rad


Doxa har för andra året i rad (!) tilldelats den prestigefyllda utmärkelsen "Best of Class" av amerikanska The Pride Institute. Doxa har av en tung och ansedd jury nominerats och röstats  fram inom gruppen Technology Award för det unika dentalcementet Ceramir® Crown & Bridge.

Produkterna som nomineras och slutligen väljs av juryn ska klara följande nålsöga: "...products that are truly class defining, above and beyond everything else in their respective categories.".

Det är ovanligt att en produkt vinner priset två år i rad och visar dessutom att Ceramir® Crown & Bridge fortfarande ligger i teknikens framkant. Priset delas ut på ADA's årsmöte (American Dental Association) i San Antonio, 9-11 oktober. Förutom att det är en ära att tilldelas ett så prestigefyllt pris två år i rad, har det ett mycket bra nyhetsvärde i uppstarten av vår breddade distributionsmodell i USA.

2014-09-04

För ytterligare information kontakta:
Torbjörn Larsson, VD
torbjorn.larsson@doxa.se.
Läs mer på webben: www.doxa.se
Produkten Ceramir: www.ceramir.se

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Doxa Pressrelease 2014-09-04.pdf

Kort om Doxa
Doxa är ett uppsalabaserat dentalföretag som utvecklar, tillverkar och kommersialiserar dentala biokeramiska produkter. Ceramir® Crown & Bridge, den första i en rad av planerade dentala biokeramiska produkter från Doxa, är ett avancerat dentalcement som används för permanent cementering av kronor och broar. Doxa är listat på Nasdaq OMX First North med G&W Fondkommisson som Certified Adviser och Remium Nordic som Likviditetsgarant.


Attachments

doxa_press_140904.pdf