Seattle Genetics og Genmab indgår nyt samarbejde om "antibody-drug" konjugat


Selskabsmeddelelse

  • Endnu en samarbejdsaftale indgået med Seattle Genetics, hvor Genmab kombinerer egenudviklede antistoffer med Seattle Genetics' ADC-teknologi
  • Nyt ADC-program vil blive rettet mod AXL, som er udtrykt på en række forskellige tumortyper

Bothell, WA og København, Danmark, 10. september 2014 – Seattle Genetics, Inc. (Nasdaq: SGEN) og Genmab A/S (OMX: GEN) har i dag meddelt, at selskaberne har indgået endnu et samarbejde om et “antibody-drug” konjugat (ADC). Genmab betaler et upfront beløb på USD 11 mio. for eksklusive rettigheder til at anvende Seattle Genetics' auristatin-baserede ADC-teknologi sammen med Genmabs HuMax®-AXL, der er et antistof rettet mod AXL, som er udtrykt på en række forskellige solide cancer-former. Seattle Genetics er også berettiget til at modtage mere end USD 200 mio. i potentielle milestone-betalinger og middel til høje encifrede royaltysatser af den globale nettoomsætning af eventuelle kommercialiserede produkter. Forud for Genmabs igangsættelse af et fase III studie med et eventuelt produkt har Seattle Genetics endvidere ret til at udnytte en option på at øge royalties til tocifrede procentsatser mod en reduktion i de milestone-betalinger, som Genmab skal erlægge. Uanset om denne option udnyttes eller ej, vil Genmab bevare den fulde kontrol med udvikling og kommercialisering af produktet.

“Dette samarbejde med Genmab udvider yderligere potentialet for vores brancheførende ADC-teknologi til brug sammen med nye onkologi-targets, samtidig med at vi øger den økonomiske værdiskabelse, efterhånden som programmet skrider frem,” udtaler Natasha Hernday, Vice President, Corporate Development hos Seattle Genetics. “Genmabs imponerende arbejde med udviklingen af antistofbaserede lægemidler til behandling af cancer, herunder et ADC i klinisk fase I mod solide tumorer med brug af Seattle Genetics' teknologi fra vores første aftale, gør dem til en værdifuld partner i dette nye samarbejde.”

“Med dette nye samarbejde med Seattle Genetics tilføjer vi endnu et ADC-program til vores innovative prækliniske pipeline af antistoffer udviklet ved brug af de nyeste teknologiske fremskridt inden for cancerlægemidler. I den prækliniske fase er AXL blevet identificeret som et oplagt target for anvendelse i et terapeutisk ADC format,” udtaler Jan van de Winkel, ph.d., Chief Executive Officer hos Genmab. “Adgang til avanceret teknologi fra selskaber som f.eks. Seattle Genetics, som er ekspert på området, giver Genmab endnu en måde at udvikle differentierede cancerlægemidler og samtidig fastholde maksimalt ejerskab af dets terapeutiske produkter.”

Seattle Genetics og Genmab indgik i september 2010 et ADC-samarbejde for HuMax-TF-ADC. HuMax-TF-ADC er rettet mod Tissue Factor antigenet og er i fase I klinisk udvikling til behandling af solide tumorer. Seattle Genetics har ved udgangen af fase I ret til at udnytte en option på fælles udvikling af HuMax-TF-ADC, hvor alle fremtidige omkostninger og overskud deles. 

Dagens nyhed vil ikke påvirke Genmabs resultatforventninger til 2014.

Om HuMax-AXL-ADC
HuMax-AXL-ADC er et “antibody-drug” konjugat (ADC), som kombinerer et humant monoklonalt antistof med høj affinitet mod AXL med Seattle Genetics' klinisk validerede cytotoksiske lægemiddelstof. AXL er et signalmolekyle, som er involveret i adskillige processer omkring tumor-udvikling og -progrediering. Targetmolekylet er overudtrykt på en række forskellige solide cancerformer. 

Om antibody-drug konjugater (ADC'er)
ADC’er er monoklonale antistoffer, som er udviklet til selektivt at levere cytotoksiske stoffer til tumorcellerne. Med denne metode kan man undgå at ramme de raske celler og derved reducere mange af de toksiske virkninger ved traditionel kemoterapi samtidig med, at man forstærker antitumor-aktiviteten. Med 15 års erfaring og viden om ADC-innovation har Seattle Genetics udviklet dets egen teknologi, som anvender syntetiske, cytotoksiske stoffer som f.eks. monomethyl auristatin E (MMAE), monomethyl auristatin F (MMAF) og pyrrolobenzodiazepin (PBD) dimer, og stabile “linker”-systemer, som binder disse cytotoksiske stoffer til antistoffet. Af de omkring 40 ADC'er i klinisk udvikling anvender mere end 60% Seattle Genetics' egenudviklede ADC-teknologi.

Om Seattle Genetics
Seattle Genetics er et biotekselskab, som har fokus på udvikling og kommercialisering af innovative antistofbaserede behandlinger af cancer. Seattle Genetics er førende inden for udvikling af “antibody-drug” konjugater (ADC'er), som er en teknologi, der er designet til at udnytte antistoffernes evne til målrettet at levere celleødelæggende stoffer direkte til cancercellerne. Selskabets førende produkt, ADCETRIS® (brentuximab vedotin) er et ADC, som i samarbejde med Takeda Pharmaceutical Company Limited er gjort kommercielt tilgængeligt i to indikationer i mere end 40 lande, herunder i USA, Canada, Japan og medlemslandene i den Europæiske Union. Endvidere evalueres ADCETRIS bredt i over 30 igangværende kliniske undersøgelser. Seattle Genetics har også en robust pipeline af ADC-programmer i den kliniske fase, herunder SGN-CD19A, SGN-CD33A, SGN-LIV1A, SGN-CD70A, ASG-22ME og ASG-15ME. Seattle Genetics har samarbejdsaftaler for dets ADC-teknologi med en række førende biotek- og medicinalselskaber, herunder AbbVie, Agensys (der er tilknyttet Astellas), Bayer, Genentech, GlaxoSmithKline og Pfizer. Yderligere oplysninger kan indhentes på www.seattlegenetics.com.

Om Genmab A/S
Genmab er et børsnoteret internationalt bioteknologisk selskab, som specialiserer sig i at skabe og udvikle differentierede humane antistoflægemidler til behandling af cancer. Selskabet er stiftet i 1999 og har i dag ét antistof, Arzerra® (ofatumumab) på markedet til behandling af visse indikationer inden for kronisk lymfatisk leukæmi, en klinisk pipeline med programmer i både sen og tidlig fase samt en innovativ præklinisk pipeline. Genmabs teknologibase består af validerede og egenudviklede næste-generations antistofteknologier – DuoBody® platformen til generering af bispecifikke antistoffer og HexaBody™ platformen, som skaber antistoffer med forbedret effektorfunktion. Genmabs omfattende antistofekspertise ventes at føre til en strøm af fremtidige produktkandidater. Partnerskaber vedrørende udvalgte innovative produktkandidater og teknologier er et primært fokusområde i Genmabs strategi, og selskabet samarbejder med førende farmaceutiske og bioteknologiske selskaber. For yderligere oplysninger henvises til www.genmab.com.

For Seattle Genetics:
Visse af udsagnene i denne pressemeddelelse er fremadrettede, herunder bl.a. udtalelser om det terapeutiske potentiale og fremtidige kliniske fremskridt, regulatorisk godkendelse og kommerciel lancering af produkter, som anvender Seattle Genetics' ADC-teknologi eller modtagelsen af potentielle milestones og royalties vedrørende disse produkter. De faktiske resultater eller udviklinger kan afvige væsentligt fra de, der er anslået eller underforstået i disse fremadrettede udsagn. Faktorer, der måtte kunne forårsage en sådan afvigelse, omfatter risici vedrørende ikke-vellykkede kliniske resultater, efterhånden som vores produktkandidater eller vores samarbejdspartneres produktkandidater føres videre til, og frem i, kliniske studier, risici forbundet med udvikling i den tidlige fase samt Seattle Genetics' manglende evne til at sikre eller fastholde forholdet til sine samarbejdspartnere. Yderligere oplysninger om risici og usikkerhed for Seattle Genetics er indeholdt i selskabets kvartalsrapport på Form 10-Q for perioden 1. april til 30. juni 2014, som er indsendt til det amerikanske børstilsyn, Securities and Exchange Commission. Seattle Genetics har ingen hensigt om og påtager sig ingen forpligtelse til at opdatere eller revidere eventuelle fremadrettede udsagn, hvad enten disse følger af nye oplysninger, fremtidige begivenheder eller i øvrigt.

Fremadrettede udsagn for Genmab
Denne selskabsmeddelelse indeholder fremadrettede udsagn. Ord som ”tror”, ”forventer”, ”regner med”, ”agter” og ”har planer om” og lignende udtryk er fremadrettede udsagn. De faktiske resultater eller præstationer kan afvige væsentligt fra de fremtidige resultater eller præstationer, der direkte eller indirekte er kommet til udtryk i sådanne udsagn. De væsentlige faktorer, som kunne bevirke at vore faktiske resultater eller præstationer afviger væsentligt, inkluderer bl.a., risici forbundet med præklinisk og klinisk udvikling af produkter, usikkerheder omkring udfald af og gennemførelse af kliniske forsøg herunder uforudsete sikkerhedsspørgsmål, usikkerheder forbundet med produktfremstilling, manglende markedsaccept af vore produkter, manglende evne til at styre vækst, konkurrencesituationen vedrørende vort forretningsområde og vore markeder, manglende evne til at tiltrække og fastholde tilstrækkeligt kvalificerede medarbejdere, manglende adgang til at håndhæve eller beskytte vore patenter og immaterielle rettigheder, vort forhold til relaterede selskaber og personer, ændringer i og udvikling af teknologi, som kan overflødiggøre vore produkter samt andre faktorer. For yderligere oplysninger om disse risici henvises til afsnit vedrørende risiko i Genmabs seneste finansielle rapporter, som er tilgængelige på www.genmab.com. Genmab påtager sig ingen forpligtigelser til at opdatere eller revidere fremadrettede udsagn i denne selskabsmeddelelse og bekræfter heller ikke sådanne udsagn i forbindelse med faktiske resultater, medmindre dette kræves i medfør af lov.

Genmab A/S og dets datterselskaber ejer følgende varemærker: Genmab®, det Y-formede Genmab logo®, Genmab i kombination med det Y-formede Genmab logo™, DuoBody logoet™, HexaBody logoet™, HuMax®, HuMax-CD20®, DuoBody®, HexaBody™ og UniBody®. Arzerra® er et registreret varemærke tilhørende GSK group of companies. 

KONTAKT:
Seattle Genetics
Investorer:
Peggy Pinkston
(425) 527-4160
ppinkston@seagen.com

Medier:
Tricia Larson
(425) 527-4180
tlarson@seagen.com

Genmab
Rachel Curtis Gravesen, Senior Vice President, Investor Relations & Communications
T: +45 33 44 77 20; M: +45 25 12 62 60; E: r.gravesen@genmab.com


Selskabsmeddelelse nr. 45
CVR-nr. 2102 3884

Genmab A/S
Bredgade 34E
1260 København K
Danmark


Attachments

45 Genmab_ADC_Collaboration_100914_dk.pdf