BAVA AkzoNobel benoemt Maëlys Castella tot lid van de Raad van Bestuur


8 oktober 2014

Aandeelhouders van Akzo Nobel N.V. hebben vandaag tijdens een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA) in Amsterdam de nieuwe Chief Financial Officer (CFO), Maëlys Castella, benoemd als lid van de Raad van Bestuur.

Maëlys is als CFO reeds lid van het Executive Comittee sinds 15 september dit jaar met als standplaats het hoofdkantoor van AkzoNobel in Amsterdam. Zij volgde Keith Nichols op die in juni dit jaar afscheid nam.

"Maëlys is een professional van een hoog kaliber met een schat aan kennis en ervaring op financieel gebied. Zij brengt essentiële vaardigheden en capaciteiten met zich mee", zegt Antony Burgmans, voorzitter van de Raad van Commisarissen van AkzoNobel.

Maëlys heeft de Franse nationaliteit en was de afgelopen 14 jaar werkzaam bij Air Liquide en meest recent in de functie van Group Deputy CFO. Haar eerdere posities bij deze onderneming waren Europe Chief Financial Officer en Corporate Finance & Treasury Director. Ze begon haar carrière bij de internationale ELF Oil & Gas Group.

---

AkzoNobel is een internationaal vooraanstaande verf- en coatingsonderneming en een belangrijk producent van specialistische chemicaliën. Wij voorzien industrie en consumenten wereldwijd van innovatieve producten en werken met passie aan de ontwikkeling van duurzame oplossingen voor onze klanten. Tot onze merken behoren bekende namen als Dulux, Sikkens, International en Eka. Ons hoofdkantoor staat in Amsterdam, en we hebben een leiderschapspositie op het gebied van duurzaamheid. Met activiteiten in meer dan 80 landen zetten onze circa 50.000 medewerkers zich in voor het leveren van topproducten en -technologieën voor de groeiende behoeften van onze snel veranderende wereld.

Niet voor publicatie - voor meer informatie

Corporate Media Relations                                                           Corporate Investor Relations
T 020 - 502 7833                                                                         T: 020 - 502 7854
Contactpersoon: Diana Abrahams                                                 Contactpersoon: Sheryl Stokes

Voorbehoud
Dit persbericht bevat informatie met betrekking tot belangrijke onderwerpen zoals AkzoNobels groeistrategie, toekomstige financiële resultaten, marktposities, productontwikkeling, producten in de pijplijn en productgoedkeuringen. Dergelijke informatie dient met het nodige voorbehoud te worden beschouwd, waarbij men zich moet realiseren dat vele factoren de geprojecteerde en werkelijke resultaten kunnen doen afwijken. Zulke factoren zijn onder meer prijsfluctuaties, valutakoersschommelingen, ontwikkelingen in grondstofprijzen en personeelskosten, pensioenen, fysieke en milieurisico's, juridische aangelegenheden en wettelijke, fiscale en andere overheidsmaatregelen. Vermelde marktposities zijn gebaseerd op schattingen van het management en informatie afkomstig van externe specialisten. Een uitgebreidere toelichting op de risicofactoren met betrekking tot onze activiteiten vindt u in ons meest recente jaarverslag, dat u kunt vinden op onze website www.akzonobel.com.

 

Attachments

AkzoNobel CV Maelys Castella AkzoNobel Persbericht