AkzoNobel opent state-of-the-art fabriek voor autoreparatielakken in China


24 oktober 2014

AkzoNobel heeft een nieuwe state-of-the-art fabriek in gebruik genomen in Changzhou, als 30e productielocatie van AkzoNobel in China.

De nieuwe locatie verhoogt de productiecapaciteit voor autoreparatielakken van Sikkens, Lesonal en Prime met circa 25 miljoen liter. Tevens versterkt dit de positie van AkzoNobel als een van de grootste spelers op de OEM-markten voor autoreparatielakken en bedrijfsvoertuigen in China, voortbouwend op de overname van Changzhou Prime Automotive Ltd. in 2010.

"Deze nieuwe locatie helpt ons om aan de snel stijgende klantvraag tegemoet te komen, niet alleen van binnenlandse leveranciers, maar ook van onze internationale klanten in de automobielindustrie die zaken doen in China," aldus Simon Parker, Managing Director van het onderdeel Vehicle Refinishes van AkzoNobel.

Hij voegde hier aan toe dat de Chinese markt voor autoreparatielakken rond de €750 miljoen bedraagt en rond de 10 procent per jaar groeit. "Changzhou is de ideale locatie voor deze faciliteit," vervolgde Parker. "Er is al een goede infrastructuur aanwezig. De stad is ideaal gesitueerd in het 'coatingscentrum' van China en biedt een snelle toegang tot veel van onze klanten."

Naar aanleiding van de start van de productie zei Conrad Keijzer, lid van het Executive Committee van AkzoNobel, verantwoordelijk voor Performance Coatings: "De nieuwe fabriek in Changzhou onderstreept ons investeringsbeleid in China. Dit is een versterking van onze mogelijkheden om lokaal ontwikkelde producten te fabriceren, in het bijzonder in de snelgroeiende markt van reparatielakken voor middenklasse auto's."

AkzoNobel heeft op dit moment meer dan 8.000 medewerkers in China. In 2013 bedroeg de totale omzet €1,6 miljard, waarvan het grootste deel afkomstig was uit lokale vraag.
- - -

AkzoNobel is een internationaal vooraanstaande verf- en coatingsonderneming en een belangrijk producent van specialistische chemicaliën. Wij voorzien industrie en consumenten wereldwijd van innovatieve producten en werken met passie aan de ontwikkeling van duurzame oplossingen voor onze klanten. Tot onze merken behoren bekende namen als Dulux, Sikkens, International en Eka. Ons hoofdkantoor staat in Amsterdam, en we hebben een leiderschapspositie op het gebied van duurzaamheid. Met activiteiten in meer dan 80 landen zetten onze circa 50.000 medewerkers zich in voor het leveren van topproducten en -technologieën voor de groeiende behoeften van onze snel veranderende wereld.

Niet voor publicatie - voor meer informatie

Corporate Media Relations Corporate Investor Relations
T +44 191 402 2320 T +31 (0)20 - 502 7472
Contactpersoon: Andrew Wood Contactpersoon: Sheryl Stokes

                                                                                               

Safe Harbor Statement
This press release contains statements which address key issues such as AkzoNobel's growth strategy, future financial results, market positions, product development, products in the pipeline and product approvals. Such statements should be carefully considered, and it should be understood that many factors could cause forecasted and actual results to differ from these statements. These factors include, but are not limited to, price fluctuations, currency fluctuations, developments in raw material and personnel costs, pensions, physical and environmental risks, legal issues, and legislative, fiscal, and other regulatory measures. Stated competitive positions are based on management estimates supported by information provided by specialized external agencies. For a more comprehensive discussion of the risk factors affecting our business please see our latest annual report, a copy of which can be found on our website www.akzonobel.com


Attachments

Persbericht AkzoNobel