Andersen & Martini A/S – periodemeddelelse vedr. 3. kvartal 2014


København, 2014-10-24 18:24 CEST (GLOBE NEWSWIRE) --  

Nasdaq Copenhagen A/S                                     Meddelelse nr.         5 /2014

Nikolaj Plads 6                                                        Fondskode DK 0010283597

1067 København K                                                    

 

 

                                                                                      

 

 

Den 24. oktober 2014

 

Andersen & Martini A/S – periodemeddelelse vedr. 3. kvartal 2014

 

I overensstemmelse med reglerne for børsnoterede selskabers afgivelse af periodemeddelelser aflægger Andersen & Martini A/S hermed periodemeddelelse for perioden 1. juli – 30. september 2013 (3 måneder).

 

Andersen & Martini har i 3. kvartal og år til dato haft vækst på salg af nye og brugte biler. Denne vækst er især båret af den nye Opel Insignia og Peugeot. Eftermarkedsomsætningen har været på niveau med samme periode i fjor.

 

Hen over sommeren har der været forhandlinger mellem ledelsen og teknikerne omkring lønforholdene, hvilket kulminerede i flere dages overenskomststridig og i øvrigt resultatløs strejke i september. Dette har haft en ikke ubetydelig, negativ effekt på resultatet.

 

På selskabets pladeværksteder har der i årets løb været gennemført en lean-proces, som strejken til trods har ført til højere produktivitet. Denne bliver nu udvidet til de mekaniske værksteder.

 

I løbet af oktober er det normalt gode forhold mellem teknikere og ledelse genoprettet, og i kombination med den forestående udvidelse af lean-processen i selskabets værksteder forventes indtjeningen på eftermarkedet at blive stabiliseret på kort sigt og forbedret på mellemlangt sigt.

 

Siden årsskiftet har Andersen & Martini som planlagt reduceret lagre af biler og reservedele. Heriblandt har der været reduktioner i lagre af tidligere demo- og udlejningsbiler.  Dette har haft en negativ effekt på resultatet.

 

Afdelingerne i Taastrup, Glostrup, Ballerup og Søborg er ombygget til imødegåelse af såvel importørers som kunders krav til en moderne bilforretning. Disse ombygninger har forstyrret driften i nogen grad.

 

Ovenstående er kombineret med en ændring i salgsorganisationen således, at der fremadrettet kommer en højere grad af specialisering i form af særligt dedikerede salgsorganisationer og forretninger pr. bilmærke. Samtidig har selskabet gennemført en strømligning af hele salgsprocessen med basis i CRM/salgssystemet Autodesktop, hvilket forventes at give en bedre styring og indtjening på salgssiden.

 

Med baggrund i ovenstående har Andersen & Martini haft underskud i 3. kvartal, og der forventes nu et negativt resultat for året i niveauet 5 – 10 millioner kroner før skat mod det tidligere udmeldte, positive resultat i niveauet 1-3 millioner kroner før skat.

 

Med venlig hilsen

Andersen & Martini A/S

 

Peter Hansen

 

Eventuelle spørgsmål kan rettes til Peter Hansen på telefon 5060 9000                   

 

 


Attachments

Fondsbørsmeddelelse nr  5 Periodemeddelelse 3 kvartal 2014.pdf