EXINI: Delårsrapport 3/2014


Lund, Sverige, 2014-10-28 08:46 CET (GLOBE NEWSWIRE) --  

FORSATTA FRAMGÅNGAR I JAPAN

Tredje kvartalet

  • Nettoomsättning 5 192 (1  681) TSEK
  • EBITDA 1 193 (-2 427) TSEK
  • Resultatet efter skatt 602 (-2 725) TSEK
  • Resultat per aktie 0,05 (-0,25) SEK

Perioden jan-sept

  • Nettoomsättning 16 359 (6 096) TSEK
  • EBITDA 3 019 (-6 117) TSEK
  • Resultatet efter skatt 14 949 (-6 999) TSEK
  • Resultat per aktie 1,36 (-0,63) SEK

Viktiga händelser

EXINIs hjärtprodukt växer snabbt - 300 installerade cardioREPO-system i Japan
Marknadsintroduktionen av mjukvaran EXINI heart (cardioREPO i Japan) överträffar förväntningarna. FUJIFILM RI Pharma Co. Ltd har installerat 300 system på medicinska kliniker i Japan.

EXINIs styrelse har utsett Fredrik Lindgren till ny styrelseordförande
Fredrik Lindgren är ledamot i styrelsen sedan 2013. Han utsågs till styrelseordförande efter det att EXINIs tidigare styrelseordförande Bo Håkansson avlidit till följd av en tragisk olycka.

EXINI och FUJIFILM RI Pharmas BSI-symposium rönte stort intresse
Inför fullsatt auditorium, vid den viktiga årliga europeiska kongressen EANM (European Association of Nuclear Medicine) redovisades nytta och erfarenheter från klinisk användning av BSI.

VD kommentar

Det tredje kvartalet 2014 förlänger den starkaste perioden i bolagets historia med ett fortsatt positivt resultat.
Försäljningstakten av EXINI heart i Japan är hög och i september nådde FUJIFILM 300 installationer vilket är bättre än lanseringssuccén med EXINI boneBSI, vars framgångsrika försäljning hittills resulterat i totalt 800 installationer. EXINI fortsätter fakturera delar av kontraktssumman och förstärker möjligheterna till bonus samtidigt som bolagets starka ställning i Japan öppnar för expansion med nya och befintliga produkter.

Etableringsplanen för BSI-analyser (Bone Scan Index) fortskrider och under året inför vi i Europa en affärsmodell för repeterbara intäkter likvärdig den för andra biomarkörer, d.v.s. per analys. Lanseringen av tre nya läkemedel mot skelettmetastaser öppnar för en ökning av BSI-analyser eftersom befintliga biomarkörer, t.ex. PSA, inte fungerar för patientgruppen. Behovet att snabbt utvärdera preparatens effekt på den enskilde patienten är avgörande för optimal behandling vilket professor Bjartell, Skånes Universitetssjukhus, redogjorde för vid ett fullsatt BSI-symposium vid årets EANM-kongress.

Till sist vill jag rikta mina tankar till framlidne Bo Håkanssons närmaste i det att vi i slutet av september förlorade vår dynamiske styrelseordförande och huvudägare. Vi hälsar Fredrik Lindgren välkommen som ny styrelseordförande, vars mångåriga arbete inom Life Science och nära samarbete med Bo, bidrar till fortsatt stabilitet för bolagets långsiktiga strategier, samarbeten och möjliga förvärv.

 

Magnus Aurell
VD, EXINI Diagnostics AB (publ)

EXINI Diagnostics AB (publ)
EXINI Diagnostics AB (publ) erbjuder kvalificerade lösningar för medicinskt beslutsstöd till sjukhus över hela världen. Systemet bygger på avancerad bildanalys genom att artificiell intelligens tolkar medicinska digitala bilder och ger diagnosförslag. Därmed fungerar systemet som beslutsstöd för den diagnosticerande läkaren. EXINI arbetar med produkter för diagnos inom frekventa folksjukdomar såsom cancer, kranskärlssjukdom, demens och Parkinsons sjukdom. Bolaget grundades 1999 av professor Lars Edenbrandt. EXINI är listat på Nasdaq First North och har ca 600 aktieägare. Certified Adviser är Consensus.

         ________________________________________________________________________
         EXINI Diagnostics AB, Ideon Science Park, Scheelevägen 27, SE-223 70 Lund, Sweden
         Phone: +46 46 286 54 20, Fax: +46 46 286 54 29, info@exini.com, www.exini.com


Attachments

EXINI_Q3_141028_FINAL.pdf