ARSEUS RONDT MET SUCCES HERFINANCIERING VAN €220 MILJOEN AF


Waregem (België) / Rotterdam (Nederland)[1], 22 december 2014 - Arseus maakt bekend dat het met succes de bestaande doorlopende kredietfaciliteit, met oorspronkelijke afloopdatum in juli 2017,  heeft verlengd en uitgebreid. De financiële convenanten, welke gebaseerd zijn op netto schuld en REBITDA,  zijn ongewijzigd.  Deze nieuwe multicurrency faciliteit van € 220 miljoen met afloopdatum  in december 2019 is inclusief twee 1-jarige verlengingsopties. De faciliteit is verstrekt door een syndicaat van bestaande en nieuwe internationale banken bestaande uit ING (Coördinator),  BNP Paribas, HSBC, KBC Bank, Fifth Third Bank en Commerzbank.

Zoals reeds aangekondigd, heeft de Buitengewone Vergadering van Aandeelhouders van Arseus NV, gehouden op 12 december 2014, haar goedkeuring verleend aan de naamswijziging van Arseus NV in Fagron NV. De notering van de onderneming aan Euronext Brussel en Euronext Amsterdam zal per 1 januari 2015 worden gewijzigd in Fagron (nieuw ticker symbool: FAGR).

Ger van Jeveren, CEO van Fagron: "Fagron's bewezen track record en succesvolle wereldwijde strategie hebben geresulteerd in een toegenomen waardering van de gehele groep. Met de nieuwe kredietfaciliteit zijn tevens de voorwaarden en bepalingen significant verbeterd overeenkomstig het nieuwe bedrijfsprofiel en de goede resultaten van de Fagron groep. De herfinanciering draagt bij aan Fagron's doelstelling tot behoud van een gezonde kapitaalsstructuur en ondersteunt tevens onze buy-and-build strategie."

Voor meer informatie:
Marieke Palstra
Director Investor Relations
+31 (0)88 33 11 213
marieke.palstra@arseus.com

Profiel Arseus
Arseus is een innovatieve, wetenschappelijke farmaceutische R&D-onderneming die gericht is op het optimaliseren en innoveren van magistrale bereidingen wereldwijd. Arseus bestaat uit twee divisies: Fagron en HL Technology. Fagron levert farmaceutische grondstoffen, apparatuur & verbruiksmiddelen, concepten en magistrale bereidingen aan apotheken en ziekenhuisapotheken in 30 landen. Magistrale bereidingen zijn een essentieel onderdeel van de farmaceutische zorg, die apothekers de mogelijkheid geeft te voldoen aan de wereldwijd groeiende behoefte aan medicatie op maat. De R&D-organisatie van Fagron bestaat uit 200 apothekers die continu werken aan de ontwikkeling van nieuwe formuleringen voor specifieke patiënten en patiëntgroepen. HL Technology ontwikkelt en produceert innovatieve precisiecomponenten en orthopedische tools voor dentale en medische professionals.
De Belgische vennootschap Arseus NV is gevestigd in Waregem en is genoteerd aan NYSE Euronext Brussels en NYSE Euronext Amsterdam. De operationele activiteiten van de Arseus-groep worden aangestuurd vanuit de Nederlandse vennootschap Arseus BV. Het hoofdkantoor van Arseus BV is gevestigd in Rotterdam.

[1] Dit persbericht wordt verstuurd door Arseus NV en Arseus BV.

Open onderstaande link voor het persbericht:


Attachments

ARSEUS RONDT MET SUCCES HERFINANCIERING  VAN €220 MILJOEN AF