Ar SIA „Acme Corporation” meitas uzņēmumu kapitāla daļu pārdošanas darījuma noslēgumu saistītie darījumi

Rīga, 2015-02-09 15:57 CET (GLOBE NEWSWIRE) -- Saistībā ar SIA „Acme Corporation” (reģ. Nr. 40103225945) meitas uzņēmumu SIA „APEX INVESTMENTS” (reģ. Nr. 40003612223) un SIA „TUKUMA PROJEKTS” (reģ. Nr. 40003839145) kapitāla daļu pārdošanas Hili Properties BV, Nīderlandē reģistrētai komercsabiedrībai, darījuma noslēgumu SIA „Acme Corporation” un tās meitas uzņēmumi saskaņā ar daļu pirkuma līguma noteikumiem ir noslēguši sekojošus nozīmīgus darījumus:

SIA „APEX INVESTMENTS” ir pārdevusi SIA „Acme Corporation” meitas uzņēmumam SIA „Slokas 161” (reģ. Nr. 40103863478) SIA „APEX INVESTMENTS” piederošo nekustamo īpašumu Rīgā, Slokas ielā 161, kas sastāv no zemes gabala ar kopējo platību 8427 m2 un vienas divstāvu ēkas. Nekustamā īpašuma kopējā pirkuma maksa ir EUR 700 000. Saskaņā ar pirkuma līgumu, SIA „Slokas 161” veic pirkuma maksas samaksu SIA „APEX INVESTMENTS” 10 darba dienu laikā pēc īpašuma tiesību iegūšanas uz nekustamo īpašumu.

SIA „Acme Corporation” dalībnieki David Allen DeRousse un Gerald Allen Wirth ir cedējuši SIA „Acme Corporation” prasījuma tiesības par aizdevuma, ko viņi ir izsnieguši SIA „APEX INVESTMENTS” atmaksu EUR 341 059,31 apmērā katrs. Saskaņā ar Cesijas līgumu, aizdevuma prasījumi tiek cedēti par to nominālvērtību, SIA „Acme Corporation” veic norēķinu par cedēto prasījumu līdz 2026.gada 31.augustam.

SIA „APEX INVESTMENTS” pirms termiņa pilnā apmērā ir izpildījusi aizdevuma saistības, kas tai bija pret SIA „Acme Corporation” saskaņā ar 2009.gada 23.aprīļa aizdevuma līgumu, kā arī ir pārdevusi SIA „Acme Corporation” meitas uzņēmumam Sabiedrība ar ierobežotu atbildību „Neatkarīgā patentu aģentūra” tai piederošās 140 SIA „Acme Corporation” obligācijas par kopējo pirkuma summu EUR 124626,60. Maksājuma saistības saistībā ar aizdevuma pirmstermiņa atmaksu un obligāciju pirkumu ir pilnībā izpildītas.

Visi minētie darījumi veido daļu no SIA „Acme Corporation” meitas uzņēmumu SIA „APEX INVESTMENTS” un SIA „TUKUMA PROJEKTS” kapitāla daļu pārdošanas darījuma. SIA „Acme Corporation” paredz, ka SIA „Acme Corporation” meitas uzņēmumu SIA „APEX INVESTMENTS” un SIA „TUKUMA PROJEKTS” kapitāla daļu pārdošanas darījums kopumā pozitīvi ietekmēs SIA „Acme Corporation” komercdarbību un finanšu rādītājus. Jo īpaši, darījuma rezultātā tiks samazināts SIA „Acme Corporation” grupas parāda apjoms un novērsta negatīvā pašu kapitāla situācija.

Aļona Romanova
         biroja administratore