Bokslutskommuniké januari - december 2014


Kvartalet oktober - december 2014:
- Nettoomsättningen uppgick till 38,5 mkr (33,0).
- Rörelseresultatet (EBITA) blev 3,5 mkr (3,1).
- Rörelsemarginalen (EBITA) blev 9,0% (9,5%).
- Resultat efter skatt blev 2,5 mkr (2,4).
- Vinst per aktie efter skatt blev 0,31kr (0,32).
- Kassaflödet från den löpande verksamheten blev 4,5 mkr (4,3) vilket motsvarar 0,56 kr per aktie (0,58).
- En extrautdelning om 0,50 kr per aktie har verkställts.

Helåret januari - december 2014:
- Nettoomsättningen uppgick till 133,7 mkr (112,3).
- Rörelseresultatet (EBITA) blev 10,3 mkr (3,9).
- Rörelsemarginalen (EBITA) blev 7,7% (3,4%).
- Resultat efter skatt blev 7,7 mkr (2,7). 412 50
- Vinst per aktie efter skatt blev 1,00 kr (0,36).
- Helåret har 2013 belastats med kostnader av engångskaraktär om 2,1 mkr. Inga sådana resultatposter belastar 2014.
- Kassaflödet från den löpande verksamheten blev 8,1 mkr (3,8) vilket motsvarar 1,06 kr per aktie (0,51).
- Ett dotterföretag har under året etablerats i Storbritannien.
- Efter räkenskapsårets slut har Precio avtalat om ett samgående med Fishbone Systems AB.
- Som delbetalning för aktierna i Fishbone Systems AB kommer styrelsen att använda sitt bemyndigande att emittera 900.000 B-aktier.
- Styrelsen avser föreslå årsstämman att för räkenskapsåret 2014 besluta om en utdelning om 0,75 (0,75) kr per aktie.

 

VD har ordet

Fortsatt tillväxt och ett bra affärsklimat har präglat det fjärde kvartalet. Även resultatmässigt har kvartalet varit bra med ett EBITA-resultat på 3,5 mkr mot 3,1 mkr förra året. EBITA- marginalen var 9,0% (9,5%). Summerar vi hela året så har omsättningen ökat med drygt 19% och EBITA-resultatet (justerat för engångskostnader 2013) med nära 72%. EBITA- marginalen har ökat från 5,3% till 7,7%, även det justerat för engångskostnader under 2013.

Grunden för våra framgångar och vårt resultat är den kompetens våra konsulter besitter och vår förmåga att omsätta den i lösningar som innebär verksamhetsnytta för våra kunder. Det är nyckeln till den positiva utveckling vi haft under året. I en marknadssituation med hög konkurrens och prispress så är specialisering och hög kompetensnivå vår konkurrensfördel. Vi har också ökat andelen intäkter som kommer från paketerade lösningar vilket motverkat effekten av den prispress som finns inom framförallt resurskonsultationer.

Under det fjärde kvartalet har vi ökat våra leveranser till offentlig sektor vilket hänger samman med tilldelning i ramavtalsupphandlingar, men för året som helhet har andelen minskat. Totalt är dock fortfarande offentlig sektor störst och står för över 50% av intäkterna. Att ha tillgång till ramavtalsupphandlingar är viktigt för att kunna leverera till offentlig sektor och ser vi framåt på 1,5 till 2 års sikt är vi väl rustade med befintliga ramavtal.

För de paketerade lösningar som utvecklats för biståndsorganisationer har vi i slutet på året tecknat flera avtal som vi kommer att börja arbeta med under 2015. Intressant är att vi genom Canadian Red Cross fått vår första kund i Nordamerika. Det är lite av ett genombrott och vi kommer under våren öka våra marknads- och säljinsatser på den nordamerikanska marknaden.

I november valdes en ny styrelse i Precio. Bakgrunden är den ägarförändring som skedde i Precio och att bolagets behov av erfarenheter bl a inom internationell etablering och finansiering av expansion ökat. Jag ser fram mot ett nära samarbete med den nya styrelsen och vill tacka den gamla för deras ovärderliga hjälp med att vända utvecklingen i Precio.

Den största och roligaste händelsen att berätta om i detta VD-ord har hänt efter årsskiftet. Genom att vi går samman med Fishbone Systems så skapar vi Nordens största och ledande specialistföretag inom SharePoint och Office 365. Precio och Fishbone kompletterar varandra geografiskt och även när det gäller paketerade lösningar och produkter. Sammangåendet innebär också att övriga delar av Precios erbjudande kan nå fler marknader och kunder. Vi täcker den svenska marknaden geografiskt från Borlänge i norr till Malmö i söder och från Göteborg i väster till Stockholm i öster. Det viktigaste är inte att vi blir störst utan att vi skapar ett mycket svårslaget erbjudande med engagerade medarbetare med teknisk specialistkompetens, lång erfarenhet och erkänd förmåga till verksamhetsförståelse. Lägg till det en portfölj av paketerade lösningar och produkter så det lätt att förstå att jag ser fram mot ett mycket spännande 2015 för Precio Fishbone!

Stockholm den 12 februari 2015
Christer Johansson

Rapporten i sin helhet bifogas.

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Precio Pressrelease 2015-02-12.pdf
Precio Bokslutskommunike 2014.pdf


Attachments

precio_press_150212.pdf precio_bokslut_2014_150212.pdf