Heliospectra anställer Dr. Sue Sisley som chef för medicinsk växtforskning


Heliospectra AB. (OTCQB: HLSPY, FIRSTNORTH: HELIO), som är världsledande på intelligent ljusteknologi för växthusodling och växtforskning, meddelade idag att man har anställt Dr. Sue Sisley som chef för Medicinsk växtforskning.

Som chef för medicinsk växtforskning vid Heliospectra, förser Dr Sisley företaget med branschexpertis och kundfeedback. Dr Sisley arbetar med odlare för att utveckla skalbara odlingsmetoder för medicinalväxter, samt övervakar datainsamling och rapportering för Heliospectras globala medicinalväxtkultivatorer.

Dr Sisleys forskning fokuserar på användning av medicinsk cannabis som ett effektivt behandlingsalternativ för krigsveteraner som lider av kronisk posttraumatiskt stressyndrom (PTSD). I direkt linje med Heliospectras mål att erbjuda mervärde till odlare är Dr Sisley kapabel att hjälpa Heliospectra kunder att förstå vilka kemiska profiler som växtbaserade läkemedelsprodukter bör uttrycka.

 - Ljuskällan ger möjlighet att bygga specifika, konsekventa växtbaserade terapeutiska läkemedelsprodukter. Jag är stolt över att förknippas med ett sådant talangfullt bolag", säger Sisley.

- Allteftersom cannabisbranschen mognar, desto fler odlare kommer tvingas differentiera sin produkt. Ett sätt att göra detta är att förse PTSD-patienter med en typ av läkemedel som de vet kommer hjälpa dem att leva ett mer produktivt liv.

CBD är ett viktigt forskningselement för Dr Sisley, som är både en praktiserande läkare och psykolog.

- Heliospectra, jag själv och flera odlare är inblandade i odlingsprojekt med CBD-rik sträng och andra medicinska odlingsprojekt. Ironiskt nog, och tack och lov, är marknaden ljusår före godkännande regeringsprocesser. Heliospectra är en del av denna marknadsledande jordbruksrörelse.

- Heliospectra är stolta över att spela en viktig roll i Dr Sue Sisleys PTSD-arbete, säger Staffan Hillberg, VD för Heliospectra.

- Genom att kombinera hennes banbrytande forskning med Heliospectras världsledande teknologi bevisas återigen hur effektiva växters terapeutiska effekter kan vara på människor, speciellt när de kan hjälpa människor att leva ett normalt och friskt liv.

Dr Sisley tog sin kandidatexamen i kemi och fullföljde sin förberedande utbildning inför läkarhögskolan vid Northern Arizona University. Hon avslutade sin läkarexamen vid University of Arizona College of Medicine, följt av en femårig specialisttjänstgöring (ST) vid Good Samaritan Regional Medical Center med fokus på internmedicin och psykiatri. Dr Sisley har tilldelats ett forskningsanslag av MAPS (Multidisciplinary Association for Psychedelic Studies) för att studera säkerheten och effekten av marijuana som en behandling för posttraumatiskt stressyndrom.

- Dr Sue Sisley är en viktig tillgång för vår personal. Hennes forskningsbidrag från Colorados hälsovårdsmyndighet för att studera effekterna av cannabis på dem som lider av PTSD styrker hur viktig cannabis är som läkemedel för marknaden. Heliospectra kommer att fortsätta stödja veteraner och andra som lider av liknande försvagande sjukdomar", säger Chris Walker, General Manager för Heliospectra.

 - Som våra odlare vet, är lampan i fokus i en gedigen kommersiell verksamhet, då ljuset är ett sätt att låsa upp de genetiska anvisningarna som finns i växter och att därutöver odla hälsosam medicin med låga koldioxidutsläpp är hela branschens ansvar.

GÖTEBORG, Sverige / SAN FRANCISCO, Calif, 19 februari, 2014

For more information:
www.heliospectra.com
Staffan Hillberg, CEO Heliospectra, +46 708 36 59 44, staffan.hillberg@heliospectra.com
Lars Sjögrell, Press Contact, Heliospectra, +46 702 69 53 00, lars.sjogrell@perspective.se
Chris Walker, General Manager USA, 520.971.1031, chris.walker@heliospectra.com
G&W är företagets certifierade rådgivare - www.gwkapital.se
Heliospectra AB, Box 5401, SE-402 29, Göteborg, Sweden

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Heliospectra Pressrelease 2015-02-23 (Swedish).pdf
Heliospectra Pressrelease 2015-02-23 (English).pdf

 

Om Heliospectra
Heliospectra (publ - noterat på Nasdaq First North) grundades 2006 och specialiserar sig på intelligent ljusteknologi för växtforskning och växthusodling. Heliospectras produkter baseras på djup kunskap inom växtfysiologi och om fotosyntesen tillsammans med ett unikt sätt att tillgodogöra modern LED-teknik. Efter sex års utveckling i Sverige har företaget nu börjat expandera på den internationella marknaden. Företaget har samlat in över 15 miljoner dollar i riskkapital och har fått över 2,6 miljoner dollar genom akademiska stipendier. Man har också mottagit ett flertal utmärkelser för sin framtidstänkande teknologi. Huvudägare: Weland Stål ABwww.welandstal.se, Stiftelsen Industrifonden www.industrifonden.se, Midroc New Tecknology www.midroc.se, Weland Värdepapper Wood & Hill Investment www.woodhillinvestment.com.


Attachments

heliospectra_press_150223.pdf heliospectra_press_150223_eng.pdf