Berlin IV - Hovedpunkter i delårsrapport for Berlin IV A/S, perioden 1. juli – 31. december 2014

Nasdaq OMX Copenhagen A/S


                                                                                                              Selskabsmeddelelse nr. 3/2015
                                                                                                              Aarhus, 24. februar 2015
                                                                                                              CVR. Nr. 29 14 98 60
                                                                                                              www.berlin4.dk

 

Hovedpunkter i delårsrapport for Berlin IV A/S, perioden 1. juli – 31. december 2014
________________________________________________________________________

Selskabet fortsætter den positive udvikling og periodens resultat efter skat udgør EUR 4,5 mio. svarende til en egenkapitalforrentning i perioden på 4,3%.
    

  •  Resultatet før skat ekskl.  dagsværdiændringer på ejendomme og realiserede tab/gevinster på renteswaps stiger til EUR 2,1 mio., hvilket er en stigning på 7,3% i forhold til samme periode sidste år.
     
  • Omsætningen udgør for perioden EUR 7,5 mio. Korrigeret for salg af ejendomme, svarer det til en ”like for like” vækst på 4,2% sammenlignet med samme periode sidste år.
     
  • Selskabet har foretaget en dagsværdiændring af ejendomsværdierne til EUR 258,7 mio. fra EUR 255,2 mio. pr. 30.06.2014. Dagsværdiændringen er foretaget på baggrund af en valuarvurdering af ejendommene, som er indhentet i forbindelse med refinansieringen og udarbejdet efter samme principper som tidligere år. 
     
  • Selskabets egenkapital udgør EUR 106,9 mio., hvilket svarer til en indre værdi pr. aktie på DKK 2,70. Fratrækkes selskabets beholdning af egne aktier udgør den indre værdi pr. aktie DKK 2,86.
     
  • Selskabet har efter periodens udløb indgået en aftale om refinansiering af 85% af koncernens gæld, jf. selskabsmeddelelse nr. 2/2015. Denne aftale forbedrer selskabets årlige pengestrømme med ca. EUR 5 mio. p.a. og selskabet forventer fremadrettet at udbetale udbytte og/eller gennemføre aktietilbagekøb.
     
  • Grundet politisk enighed om at indføre begrænsninger i muligheden for at opdele ejendomme i ejerlejligheder i særligt beskyttelsesværdige områder af Berlin, har selskabet igangsat opdeling af yderligere ejendomme, som vurderes at være i risikozonen for at blive underlagt begrænsninger. Den totale pipeline er således udvidet fra ca. 60.000 til ca. 80.000 kvm, hvoraf 71% er opdelt.
     

Forventninger til hele regnskabsåret 2014/2015:

Den positive udvikling ventes at fortsætte i sidste halvdel af regnskabsåret. Der forventes fortsat en omsætning i niveauet EUR 15 mio. og et resultat før skat og ekskl. dagsværdiændringer af ejendomme og finansielle instrumenter på ca. EUR 4,9 mio.

Selskabet forventer ved udgangen af finansåret at kunne udlodde eller gennemføre aktietilbagekøb for et beløb på ca. EUR 2,5 mio.

Aarhus, februar 2014

Søren Krarup, adm. direktør

 

Eventuelle henvendelser vedrørende selskabsmeddelelsen rettes til selskabets administrerende direktør Søren Krarup på telefon +45 60 19 64 33 eller selskabets bestyrelsesformand Erik Stannow på telefon + 44 77 17 89 81 04.
________________________________________________________________________________________

Berlin IV A/S ejer og driver en portefølje bestående af 135 ejendomme med i alt ca. 2.737 bolig- og erhvervslejemål beliggende i Berlin. Berlin IV A/S B-aktier har siden 2007 været noteret på NASDAQ OMX København. Strategien er at optimere driften og udnytte potentialet i ejendommene med henblik på at forbedre porteføljens værdi og selskabets resultat. www.berlin4.dk

 


Attachments

Berlin_IV_A:S_Delårsrapport_2014-2015.pdf