Årsrapporter 2014 fra BankInvest foreningerne


Bestyrelsen har i dag behandlet og vedtaget årsrapporterne for Investeringsforeningen BankInvest, Kapitalforeningen BankInvest og Kapitalforeningen BI Private Equity, respektive afdelinger heraf, som er optaget til notering på den særlige markedsplads for investeringsforeninger.

Foreningens investorer kan se tilbage på et år med generelt positive afkast på foreningens aktie- og obligationsafdelinger.

Året 2014 vil blive husket for en mere diversificeret vækst mellem lande og regioner, generelt positive aktiemarkeder, dollarstyrkelse, en frit faldende oliepris, faldende lange obligationsrenter samt den geopolitiske konflikt mellem Vesten og Rusland.

Stigende global vækst gennem 2014 resulterede i moderat stigende globale aktier, helt som ventet. Til gengæld var faldet i de lange obligationsrenter en overraskelse set i lyset af den stærkere økonomiske vækst. Udviklingen skabte dog den bedste af alle verdener med flotte afkast på både aktier og obligationer.

Den amerikanske vækst satte i stigende grad tempoet op og det blev året, hvor den amerikanske centralbank (Federal Reserve) bragte seks års massive obligationsopkøbsprogrammer til ophør.

Eurozonen oplevede en moderat vækst gennem året og den manglende inflation blev det alt overskyggende tema. Den Europæiske Centralbank, ECB, måtte ad flere gange lempe pengepolitikken både gennem flere rentenedsættelser, likviditetstildelinger og mindre opkøbsprogrammer.

Den lavere oliepris var med til at sænke den overordnede inflation over det meste af verden, sætte gang i det amerikanske privatforbrug og skabe yderligere økonomiske problemer i råvareeksporterende lande såsom Rusland og Brasilien.

Valgene i Indien og Indonesien gav større politisk og økonomisk afklaring, og et tiltagende reformtempo i Kina førte til en positiv udvikling på asiatiske aktier.

Den japanske økonomi faldt tilbage i recession, efter at momsforhøjelsen i april viste sig mere smertefuld end først ventet.

Årsrapport med beretning, regnskab og nøgletal for den enkelte forening er vedlagt og vil ligeledes kunne rekvireres hos investeringsforvaltningsselskabet/forvalteren BI Management A/S eller downloades via foreningernes hjemmeside www.bankinvest.dk.

Årsrapporterne vil blive fremlagt til godkendelse på foreningernes ordinære generalforsamling:

Onsdag den 25. marts 2015 kl. 16.00, i den gamle Børsbygning,
Slotsholmsgade 1, 1217 København K

Spørgsmål til årsrapporterne kan rettes til investeringsforvaltningsselskabets/forvalterens direktør Christina Larsen på tlf. nr. 77 30 90 00.


Med venlig hilsen
BankInvests investerings- og kapitalforeninger


Uffe Ellemann-Jensen           Ingelise Bogason
Bestyrelsesformand              Næstformand


Attachments

Kapitalforeningen BankInvest.pdf