PowerCell Swedens bokslutskommuniké 2014


Bränslecellsbolaget PowerCell Sweden AB (publ) presenterar sin bokslutskommuniké för 2014. Föregående år var ett händelserikt år för bolaget, med bland annat en lyckad emission om 108 MSEK samt notering av bolagets aktier på First North vid Nasdaq Stockholm i december. Dessutom framgår det att den första externa installationen av bolagets dieselbaserade bränslecellssystem, PowerPac, har genomförts i Pretoria, Sydafrika. Fler fälttester är inplanerade för bolagets bränslecellssystem PowerPac under 2015.

2014 var ett händelserikt år som avslutades med en lyckad emission om totalt 108 MSEK och notering av bolagets aktier på Firsth North vid Nasdaq Stockholm i december 2014. Denna process innebär att PowerCell nu har medel för att fortsätta realiseringen av den produktutvecklings- och kommersialiseringsplan som skall ta bolaget till en uttalat ledande position inom bränslecellsindustrin.

PowerCell Sweden AB har presenterat sin bokslutsrapport för 2014. I den framgår att:

·  Lyckade tester har genomförts avseende bolagets andra bränslecellsplattform, med effekt upp till 25 kW, vilket möjliggör start av serieproduktion under 2015.
·  Utvecklingsarbetet av den andra prototypgenerationens PowerPac framgångsrikt har verifierats.
·  Första fälttesten av PowerPac genomfördes i Pretoria, Sydafrika.
·  Avtal slöts kring försäljning och distribution av bränsleceller på den koreanska marknaden.
·  Lyckad emission om 108 MSEK samt notering av bolagets aktier på First North vid Nasdaq Stockholm i december
·  Under 2014 blev försäljningen 1 492 (2 513) TSEK. Minskningen beror framförallt på att bolaget under 2014 inte sålt ingenjörstjänster i samma omfattning som under 2013.
·  För helåret 2014 uppvisades ett rörelseresultat om -46 982 (-38 529) TSEK. Skälet till den ökande kostnadsnivån är bolagets expansiva strategi för att snabbt färdigställa och marknadslansera nya produkter. Satsningen är främst relaterad till utvecklingskostnader såsom material, externa tjänster och personal kostnader.

Läs hela rapporten på: Finansiella Rapporter

- Med ovanstående i beaktande och att vi nu har vår nya marknads och försäljningschef, Andreas Boden, på plats ser jag för det kommande året stora möjligheter till en ökad försäljning av främst bränsleceller och bränslecellsmoduler. Jag ser också framför mig att vi genom de fälttester som kommer att genomföras med vår dieselbaserade PowerPac kommer att lägga grunden för stora framtida försäljningsvolymer, säger Magnus Henell, VD för PowerCell Sweden AB. �

Företagspresentation samt intervjumöjlighet 
Magnus Henell, VD för PowerCell Sweden AB, kommer den 16 mars klockan 08.00 att deltaga på G&Ws Småbolagsfrukost på Operaterassen i Stockholm för att presentera bokslutskommunikén samt beskriva läget i bolaget närmare.

Vid intresse att deltaga under denna presentation, vänligen anmäl dig på:
www.financialhearings.com

Rapporten i sin helhet bifogas.

Göteborg, 2015-02-27

För mer information, vänligen kontakta
Magnus Henell VD, PowerCell Sweden AB (publ)
Tel: +46 739 10 37 03
mail: magnus.henell@powercell.se

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
PowerCell Pressrelease 2015-02-27.pdf
PowerCell Bokslutskommuniké 2014.pdf

Om PowerCell Sweden AB (publ)
PowerCell Sweden AB (publ) är Nordens ledande bränslecellsbolag som utvecklar miljövänliga elgeneratorer med unika bränsleceller och reformerteknologi som är lämplig för både existerande och framtida bränslesystem.

PowerCell har utvecklat bränslecellsteknik i mer än ett decennium, och har fulländat en unik design som möjliggör produktion av en lätt, mångsidig och tillförlitlig kraftkälla för bil-, transport- och stationära applikationer.

Genom att kombinera sin bränslecells- och reformerteknologi har PowerCell utvecklat ett bränslecellssystem som omvandlar diesel till el på ett energieffektivt och miljövänligt sätt, med minimala avgaser och tyst drift. Bränslecellssystemet är initialt anpassat som elkraftförsörjning inom telekomindustrin.

PowerCell är en avknoppning från Volvokoncernen med målet att utveckla och producera miljövänliga kraftsystem baserade på en unik bränslecells- och reformerteknologi som matchar befintlig infrastruktur för bränsle. PowerCell är baserat i Göteborg. PowerCell Sweden AB (publ) är listat på First North vid Nasdaq Stockholm. Bland de största ägarna finns Volvo Group Venture Capital, Fouriertransform, Midroc New Technologies och Finindus. För ytterligare information, vänligen besök: www.powercell.se �


Attachments

powercell_bokslut_2014_150227.pdf powercell_press_150227.pdf