Fortsat fremgang for F.E. Bording indenfor Marketing Communication Services.


                                                                                                                                                 Pressemeddelelse 23.03.2015

Fortsat fremgang for F.E. Bording indenfor Marketing Communication Services.

 

F.E. Bordings melder om fremgang for femte år i træk. Bordings transformation til it-og kommunikationsvirksomhed indenfor marketing services bærer frugt, og koncernens omsætning voksede til 621,1 mio.kr. i 2014, en stigning på 17% i forhold til 2013, hvor omsætningen var 532,0 mio.kr. Omsætningsstigningen kommer primært fra tilkøbte virksomheder. Koncernens resultat blev 24,5 mio.kr. mod 20,2 mio.kr. sidste år, en stigning på 21%.

- 2014 har været et godt år. Men endnu mere væsentligt er det, at vi går styrket ind i 2015. Vi tror på fortsat vækst, og vi tror på, at vi kan udnytte et marked i udvikling til at skabe en stærkere koncern, bl.a. ved at fortsætte med at fokusere på et øget samarbejde mellem selskaberne i koncernen, siger adm. direktør Hans Therp.

Omstilling til it og marketing

Den tidligere trykkerikoncern er gennem en forvandlingsproces over de sidste 5-10 år blevet i stand til at styre store marketingbudgetter lige fra relationsmarkedsføring til styring af kampagner og løsninger på tværs af medier og platforme. Bording er således i dag – via RelationshusetGekko – den mest vindende virksomhed indenfor relationsmarkedsføring/dialogmarkededsføring i Skandinavien og samtidigt en af de største indkøbere af tryksager i Skandinavien.

Koncernens IT-virksomed, Bording Data, har installeret butikssoftware hos en lang række af de største detailkæder i Danmark. Det er således Software fra Bording der får MobilPay til at fungere fx hos Dansk Supermarked.

Omfattende strukturelle forandringer

- Bording Koncernen har i løbet af 2014 gennemført omfattende strukturelle forandringer, som har påvirket Koncernen i en meget positiv retning. Inden for Bordings fire forretningsområder er der gennemført betydelige tiltag. Gennem udvikling, sammenlægninger og opkøb er alle områder blevet styrket, både med hensyn til bredere kompetencer og mere kritisk masse, siger Hans Therp.

Bording Koncernens 4 forretningsområder:

  • Kommunikationsrådgivning med fokus på relationsmarkedsføring og dialogmarkedsføring
  • IT-løsninger til detailkæder, e-commerce og systemer til Marketing Automation
  • Specialproduktion med fokus på eksekvering og produktion af kommunikation på tværs af medier
  • Print Management og logistik inklusiv produktion, kampagner og logistik

Samarbejdet mellem selskaberne i Koncernen er øget betydeligt. Et samarbejde, der giver kunderne mulighed for at udvide samarbejdet og udnytte flere af koncernens tilbud.
 

 

Nøgletal for Bording Koncernen 2014:

  • Koncernens omsætningen voksede til 621,1 mio.kr. i 2014, en stigning på 16,7% i forhold til 2013, hvor omsætningen var 532,0 mio.kr. Omsætningsstigningen kommer primært fra tilkøbte virksomheder.
  • EBITDA blev realiseret med 51,2 mio.kr., en stigning på 16,3%. Årets resultat før skat blev 31,3 mio.kr., en stigning på 20,9% i forhold til året før.
  • Årets resultat blev realiseret med 24,5 mio.kr. en stigning på 21% i forhold til 2013.  Omsætning og resultat svarer til de udmeldte forventninger
  • Markedet for Bording er positivt påvirket af den stigende tillid til konjunkturerne og fortsat trend mod outsourcing af specialist ydelser som Marketing Communication Services, ikke mindst som funktion af de mange nye digitale muligheder.
  • De gennemførte opkøb, den organiske vækst i Danmark og sammenlægningsprojekterne har samlet betydet fremgang i 2014 og skaber forudsætninger for fortsat fremgang i omsætning og indtjening i 2015.
  • Med de gennemførte opkøb og organisk vækst forventes omsætningen at vokse til ca. 700 mio.kr. og koncernresultatet efter skat at blive ca. 30 mio.kr.

 

Yderligere oplysninger:

Adm. direktør Hans Therp

F. E. Bording A/S

Turbinevej 4-6

2860 Søborg

Tlf.: 70115011 / 40286163

Email: ht@bording.dk