GV Gold investerar ytterligare 3 miljoner USD i prospekteringssteg 2 på Krasny-licensen


Kopy Goldfields AB (publ) ("Kopy Goldfields" eller "Bolaget") är glada att kunna tillkännage att den ryska guldproducenten och tillika joint venture partnern GV Gold OJSC ("GV Gold") formellt har givit klartecken att fortsätta till prospekteringssteg 2 på Krasny-licensen och en investering om ytterligare 3 miljoner USD för prospektering har gjorts.

GV Gold hade inom ramarna för aktieägaravtalet rätt till tre månaders betänketid efter avslutandet av prospekteringssteg 1 för att bestämma om de ville investera ytterligare 3 miljoner USD och fortsätta till prospekteringssteg 2. Detta beslut har nu formellt fattats och likviden har erhållits av joint venture-bolaget.

Mikhail Damrin, VD för Kopy Goldfields, kommenterar nyheten:
- Baserat på de positiva resultaten från prospekteringssteg 1 var vi trygga med att GV Gold skulle fortsätta att investera i och prospektera på Krasny-licensen. Som operatör av projektet, lägger vi stor möda vid att genomföra prospekteringen smidigt och framgångsrikt och jag är därför väldigt glad att nu få deras formella beslut. Innan detta beslut att fortsätta med Steg 2 fattades, har GV Gold gjort en rigorös modellering av volymer och finansiella data från en eventuell produktion på Krasny. Med detta klartecken skickar de tydliga signaler att guld produktion på Krasny-licensen är både trolig och lönsam och att de är intresserade av att utveckla licensen till produktion. Jag tvivlar på att de skulle spendera ytterligare 3 miljoner USD i ren prospektering utan en stark och snar produktionsmöjlighet. Från vår sida kommer Kopy Goldfields att göra sitt bästa för att färdigställa prospekteringssteg 2 snarast möjligt, till bästa branschstandard och kostnadseffektivt. Vi ser GV Gold som ett pålitligt och kapabelt företag och vi är glada över att ha GV Gold som partner i Krasny-projektet.

Prospekteringsaktiviteterna inleddes i mitten av juli 2014 och avslutades framgångsrikt enligt plan i slutet av november 2014. Totalt sett har 51 borrhål slutförts, vilka summerar till 7.916 meters kärnborrning, och 1.712 meters dikesprovtagning genomförts. Därtill har en bulk av metallurgiska processtester intitierats för att utveckla den optimala processtekniken. De nya prospekteringssresultaten bekräftar starkt och förbättrar den föreliggande geologiska modellen och ökar potentialen. Mineraliseringen är också öppen i strykningsriktningen åt båda hållen och mot djupet.

Målen för steg 2 är:
- Förberedelser för rapportering av mineralreserver och att insamla den kvarstående datan som krävs för att kunna genomföra lönsamhetsstudier.
- Upprätta och rapportera en mineralreservsrapport under såväl den ryska GKZ-standarden som under JORC-standarden.
- Öka guldresurserna ytterligare genom att borra längs strykningen vilken är öppen i båda riktningarna efter steg 1.

Borrutrustning och läger finns på plats i väntan på starten av prospekteringssteg 2.

Till följd av den försvagade rubeln är prospekteringskostnaderna efter steg 1 hittills betydligt lägre än budget. I dagsläget ser det ut som om aktiviterna i steg 2 också kommer att kunna genomföras under budget, vilket innebär att det kommer finnas medel för att fortsätta med lönsamhetsstudier och tillståndsprocesser parallellt med prospekteringsaktiviteterna under steg 2.

För komplett pressrelease med bilder och kartor, se bifogat dokument.
For the complete pressrelease in English, please see attached.

Stockholm, 25 mars 2015

För mer information, vänligen kontakta:
Mikhail Damrin, VD, +7 916 808 12 17, mikhail.damrin@kopygoldfields.com 
Tim Carlsson, CFO, + 46 702 31 87 01, tim.carlsson@kopygoldfields.com

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Kopy Goldfields Pressrelease 2015-03-25 (Swedish).pdf
Kopy Goldfields Pressrelease 2015-03-25 (English).pdf

Om Kopy Goldfields AB
Kopy Goldfields AB (publ), listat på Nasdaq First North i Stockholm, är ett guldprospekteringsbolag i ett av världens främsta guldmineralområden, Lena Goldfields, Bodaibo, Ryssland. Bolaget innehar rättigheterna till elva berggrundslicenser för både prospektering och produktion som täcker 1 963 kvadratkilometer. Målsättningen med Kopy Goldfields verksamhet är att skapa värde genom att identifiera och förvärva högpotentiella guldfyndigheter och därefter utföra tidig prospektering tills dess att fyndigheten antingen kan säljas eller utvecklas i samarbete med en annan partner under ett joint venture avtal.

Kopy Goldfields tillämpar International Financial Reporting Standards (IFRS), som godkänts av EU. Aqurat Fondkommission verkar som Certified Adviser, tel: 08-684 05 800.

Aktien
Ticker: KOPY 
http://www.nasdaqomxnordic.com/shares/microsite?Instrument=SSE77457 
Utestående aktier: 54.444.996

Mer information från beQuoted
Nyhetsrum Kopy Goldfields


Attachments

kopygoldfields_press_150325_swe.pdf