EXINI: Kallelse till årsstämma (ordinarie bolagsstämma)


Lund, Sverige, 2015-03-26 13:44 CET (GLOBE NEWSWIRE) --  

Aktieägarna i EXINI Diagnostics AB (publ), org. nr 556576-1995, kallas härmed till årsstämma måndagen den 27 april 2015 klockan 16.00, i konferensrum GIGA, plan 2 i Ideon Gateway, Ideon Science Park, Scheelevägen 27, Lund.

Rätt till deltagande och anmälan
Rätt att delta i årsstämman har den som dels upptagits som aktieägare i den av Euroclear Sweden AB förda aktieboken avseende förhållandena den 21 april 2015, dels senast den 21 april 2015 kl. 12.00 till bolaget anmäler sin avsikt att delta i årsstämman. Anmälan kan ske skriftligt under adress EXINI Diagnostics AB, att. Jenny Sandgren, Ideon Science Park, Scheelevägen 27, 223 70 Lund, eller via e-post till jenny.sandgren@exini.com. Vid anmälan ska anges namn, adress, person- eller organisationsnummer, samt telefon dagtid. Efter registrerad anmälan kommer aktieägaren att motta en bekräftelse. Om ingen bekräftelse erhålls har anmälan inte skett på rätt sätt.

Förvaltarregistrerade aktier
Aktieägare som har sina aktier förvaltarregistrerade, d.v.s. förvarade i en depå, måste tillfälligt inregistrera aktierna i eget namn i den av Euroclear Sweden AB förda aktieboken för att få delta i stämman. Sådan registrering måste vara verkställd senast den 21 april 2015 och bör begäras i god tid före denna dag hos den som förvaltar aktierna.

Fullmakt
Om aktieägare avser låta sig företrädas av ombud ska fullmakt utfärdas för ombudet. Fullmakten ska vara skriftlig, av aktieägaren undertecknad och daterad. Om aktieägaren är en juridisk person ska kopia av registreringsbevis eller, om sådan handling inte finns, motsvarande behörighetshandling bifogas anmälan. För att underlätta registreringen vid stämman bör fullmakt i original samt registreringsbevis och andra behörighetshandlingar vara bolaget till handa under ovanstående adress senast kl. 12.00 den 21 april 2015. Om fullmakt och övriga behörighetshandlingar inte insänts i förväg ska fullmakt i original samt övriga behörighetshandlingar kunna uppvisas vid stämman. Fullmaktsformulär finns tillgängligt hos bolaget och på bolagets webbplats, www.exini.com, och sänds på begäran till aktieägare som uppger sin postadress.

Förslag till dagordning
1.   Stämman öppnas
2.   Val av ordförande vid stämman
3.   Upprättande och godkännande av röstlängd
4.   Godkännande av dagordning
5.   Val av en eller flera justeringsmän
6.   Prövning om stämman blivit behörigen sammankallad
7.   Framläggande av årsredovisning och revisionsberättelse
8.   Verkställande direktörens redogörelse för verksamheten
9.   Beslut angående:
a.   fastställande av resultaträkningen och balansräkningen
b.   dispositioner beträffande bolagets vinst enligt den fastställda balansräkningen
c.   ansvarsfrihet åt styrelsens ledamöter och verkställande direktören
10. Fastställande av antalet av bolagsstämman valda ledamöter och suppleanter till styrelsen samt antal revisorer och revisorssuppleanter
11. Fastställande av arvoden åt styrelse och revisor
12. Val av styrelse och revisor samt styrelse- och revisorssuppleanter
13. Beslut om principer för utseende av valberedning
14. Bemyndigande för styrelsen att emittera aktier, konvertibler eller teckningsoptioner
15. Bemyndigande för verkställande direktören att vidta de formella justeringar i beslut enligt §14 som kan visa sig erforderliga i samband med registrering och verkställande därav
16. Stämman avslutas

Beslutsförslag i korthet:
Resultatdisposition (punkt 9 b)

Styrelsen föreslår att ingen utdelning lämnas för räkenskapsåret 2014.

Val av stämmoordförande, styrelse och revisor samt fastställande av arvoden (punkt 2, 10-12)
Valberedningen, som har bestått av Bertil Andersson (sammankallande), Lars Edenbrandt samt Jörgen Peterson föreslår årsstämman att besluta
att välja Henrik Perlmutter som ordförande på årsstämman,
att välja fyra ordinarie ledamöter och ingen suppleant,
att till revisor välja en auktoriserad revisor,
att arvode till styrelsen ska utgå med 150 000 kronor till styrelseordförande och med 75 000 kronor vardera till övriga ledamöter,
att arvode till revisor ska utgå enligt godkänd räkning,
att omval sker av styrelseledamöterna Henrik Perlmutter, Jan Erik Hedberg och Olof Jarlman och att nyval sker av Johan Wennerholm,
att Henrik Perlmutter omväljs till styrelseordförande, samt
att omval sker av nuvarande revisor Ann Theander på Grant Thornton Sweden AB för en mandattid om ett år.

Johan Wennerholm, född 1968, är CFO på Enzymatica AB samt styrelseordförande i Öresunds Ambulans AB, styrelseledamot i Nordic Infrastruktur AB och vice ordförande i Basketklubben Lobas. Han har omfattande erfarenhet från läkemedelsbranschen då han tidigare innehaft ledande positioner bland annat som CEO i Occlutech International AB och CFO i CellaVision AB. Han är civilekonom samt har officersutbildning från Marinens officershögskola.

Principer för valberedning (punkt 13)
Förslag föreligger om att följande instruktion ska gälla för valberedningen inför 2016 års årsstämma: Styrelsens ordförande ska snarast efter att de registrerade ägarförhållandena i bolaget per den 30 september 2015 är kända, kontakta de tre röstmässigt största registrerade ägarna enligt bolagets aktiebok och be dem utse en ledamot vardera till valberedningen. Önskar sådan aktieägare inte utse ledamot, tillfrågas de därefter följande röstmässigt största registrerade ägarna i storleksordning tills tre ägarrepresentanter har utsetts. De sålunda utsedda ledamöterna ska utgöra valberedningen. Valberedningen ska därefter utse ordförande inom sig. Namnen på valberedningens ledamöter ska publiceras av bolaget senast fyra månader före årsstämman år 2016. Valberedningen ska förbereda och lämna förslag avseende stämmoordförande, antal styrelseledamöter och styrelsesuppleanter, antal revisorer och revisorssuppleanter, styrelse- och revisorsarvode, val av styrelseledamöter och styrelsesuppleanter, val av styrelseordförande, val av revisor och revisorssuppleanter samt instruktion avseende ny valberedning till kommande årsstämma. Om någon av de aktieägare som utsett ledamot till valberedningen upphör att vara en av de tre röstmässigt största aktieägarna i bolaget innan valberedningens uppdrag slutförts, ska den ledamot som aktieägaren utsett avgå och ersättas av ny ledamot som utses av den aktieägare som vid tidpunkten är den röstmässigt störste registrerade aktieägaren som ej redan är representerad i valberedningen. Skulle någon av ledamöterna i valberedningen lämna sitt uppdrag eller upphöra att representera den aktieägare som utsett ledamoten innan valberedningens arbete slutförts, ska sådan ledamot ersättas av ny ledamot utsedd av aktieägaren. Mandatperioden för den sålunda utsedda valberedningen ska löpa intill dess att ny valberedning har tillträtt. Ingen ersättning för ledamöternas arbete i valberedningen ska utgå från bolaget. Vid behov ska bolaget kunna svara för skäliga kostnader som av valberedningen bedöms nödvändiga för att valberedningen ska kunna fullgöra sitt uppdrag. Valberedningen ska ha rätt att till valberedningen adjungera ytterligare en eller flera ledamöter, vilka dock inte ska ha rösträtt.

Bemyndigande för styrelsen att emittera aktier, konvertibler eller teckningsoptioner (punkt 14)
Styrelsen föreslår att årsstämman bemyndigar styrelsen att, vid ett eller flera tillfällen före nästa årsstämma, med eller utan avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt, besluta om nyemission av aktier eller emission av konvertibler eller teckningsoptioner. Emission ska kunna ske mot kontant betalning, apport eller kvittning eller i annat fall på villkor som avses i 2 kap. 5 § andra stycket 1-3 och 5 aktiebolagslagen. Antalet aktier, konvertibler eller teckningsoptioner som ska kunna ges ut med stöd av bemyndigandet ska inte vara begränsat på annat sätt än vad som följer av bolagsordningens vid var tid gällande gränser för aktiekapitalet och antalet aktier. Om styrelsen beslutar om emission utan företrädesrätt för aktieägarna så ska skälet vara att kunna bredda ägarkretsen, anskaffa eller möjliggöra anskaffning av rörelsekapital, öka likviditeten i aktien, genomföra företagsförvärv eller anskaffa eller möjliggöra anskaffning av kapital för företagsförvärv. Vid beslut om emissioner utan företrädesrätt för aktieägarna ska teckningskursen vara marknadsmässig vid tidpunkten för emissionsbeslutet.

Beslut enligt punkt 14 förutsätter för sin giltighet att det biträds av aktieägare med minst två tredjedelar av såväl de avgivna rösterna som de vid stämman företrädda aktierna.

Övrig information
Årsredovisningen jämte revisionsberättelsen för bolaget finns tillgängligt hos bolaget och på bolagets hemsida minst tre veckor före årsstämman. Fullständiga förslag till beslut finns tillgängligt hos bolaget och på bolagets hemsida minst två veckor före årsstämman. Handlingarna sänds till aktieägare som så begär och uppger sin postadress. Styrelsen och den verkställande direktören ska, om någon aktieägare begär det och styrelsen anser att det kan ske utan väsentlig skada för bolaget, vid årsstämman lämna upplysningar om förhållanden som kan inverka på bedömningen av ett ärende på dagordningen och förhållanden som kan inverka på bedömningen av bolagets ekonomiska situation.

 

____________________

 

Lund i mars 2015

EXINI Diagnostics AB

Styrelsen

 

 

För mer information, vänligen kontakta:
Magnus Aurell, CEO
Telefon: 046-286 54 25
E-post: magnus.aurell@exini.com

 

Om EXINI Diagnostics AB (publ)
EXINI Diagnostics AB (publ) erbjuder kvalificerade lösningar för medicinskt beslutsstöd till sjukhus över hela världen. Systemet bygger på avancerad bildanalys genom att artificiell intelligens tolkar medicinska digitala bilder och ger diagnosförslag. Därmed fungerar systemet som beslutsstöd för den diagnosticerande läkaren. EXINI arbetar med produkter för diagnos inom frekventa folksjukdomar såsom cancer, kranskärlssjukdom, demens och Parkinsons sjukdom. EXINI är listat på NASDAQ OMX First North och har ca 600 aktieägare. Certified Adviser är Consensus.

         ________________________________________________________________________
         EXINI Diagnostics AB, Ideon Science Park, Scheelevägen 27, SE-223 70 Lund, Sweden
         Phone: +46 46 286 54 20, Fax: +46 46 286 54 29, info@exini.com, www.exini.com


Attachments

EXINI ÅS15 - Kallelse v5.1.pdf