AkzoNobel investeert in organische peroxiden fabrieken in de Verenigde Staten en Europa


26 maart 2015

AkzoNobel maakte vandaag het voornemen bekend om meer dan €20 miljoen te investeren in de fabrieken voor organische peroxiden in Mons, België en in Houston (Pasadena), Texas, Verenigde Staten.

In Mons introduceert AkzoNobel nieuwe technologieën die de fabriek efficiënter maken en de capaciteit verhogen. De investering in Mons is onderdeel van een plan om een moderne, gecentraliseerde hub op te zetten waarmee AkzoNobel de Europese en wereldwijde klanten effectiever en efficiënter kan bedienen.

In Houston implementeert AkzoNobel binnen de hele fabriek een nieuw systeem voor procesbeheersing dat naar verwachting niet alleen de capaciteit aanzienlijk verhoogt, maar ook de operationele efficiëntie verbetert. Hiermee kan de locatie aan de toenemende vraag van Amerikaanse klanten voldoen. Een grotere efficiëntie van de fabriek in Pasadena zal de concurrentiepositie van AkzoNobel in de Verenigde Staten versterken. Zo kunnen de activiteiten van de klanten in de regio en in het bijzonder in het gebied van de Gulf Coast beter worden ondersteund.

Werner Fuhrmann, lid van het Executive Committee van AkzoNobel, verantwoordelijk voor Specialty Chemicals, zei hierover:
"De productie van organische peroxiden is een stabiele factor in ons chemicaliënaanbod. Onze leidende marktposities in combinatie met een sterk productienetwerk zorgt ervoor dat wij aan de vraag van de internationale markt kunnen voldoen. Deze gerichte investeringen hebben tot doel om op meerdere terreinen vooruitgang te boeken, met inbegrip van grotere operationele efficiëntie, waarmee we onze onderneming sterker kunnen positioneren voor verdere groei in de polymeerindustrie".

AkzoNobel is 's werelds belangrijkste producent van organische peroxiden. Op basis daarvan maken onze klanten polymeren die worden gebruikt voor een brede reeks toepassingen, waaronder plastic films en thermoplasten, natuurlijk en synthetisch rubber, PVC-buizen en farmaceutische producten.

AkzoNobel beschikt wereldwijd over 11 organische peroxiden fabrieken, waaronder faciliteiten in Los Reyes, Mexico, Ningbo,China, Mahad, India en Itupeva, Brazilië.

---

AkzoNobel is een internationaal vooraanstaande verf- en coatings onderneming en een belangrijk producent van specialistische chemicaliën.Vanuit een eeuwenlange expertise voorzien wij industrie en consumenten wereldwijd van innovatieve producten en duurzame technologieën om te voldoen aan de groeiende behoeften van onze snel veranderende planeet. Ons hoofdkantoor staat in Amsterdam en we hebben circa 47.000 medewerkers verspreid over 80 landen. Tot onze merken behoren bekende namen als Dulux, Sikkens, International, Interpon en Eka. We hebben een permanente leiderschapspositie op het gebied van duurzaamheid  van waaruit we ons inzetten voor een hogere kwaliteit van leven en betere leefbaarheid in steden.

Niet voor publicatie - voor meer informatie

Corporate Media Relations                     Corporate Investor Relations
T +1 (312) 544-7457                                 T +31 (0)20 - 502 7854
 Contact: George Nolan                           Contact: Lindsey Sanders


Attachments

Persbericht PDF