AkzoNobel en The Economist Intelligence Unit publiceren rapport over de stad van de toekomst


10 april 2015

Een nieuw rapport van The Economist Intelligence Unit, gesponsord door AkzoNobel, onderzoekt hoe steden voor haar bewoners een optimale omgeving kan ontwikkelen.

In het rapport, getiteld Tomorrow's Cities, geven stedenbouwkundigen en andere experts van over de hele wereld hun mening over diverse onderwerpen, waaronder het toegankelijker maken van vervoer en het vriendelijker maken van steden voor alle leeftijdsgroepen.

Het rapport is vanaf vandaag verkrijgbaar en telt 22 bladzijden. Het bevat onder meer bijdragen van Simon Thurley, Chief Executive van English Heritage; Jeff Risom, partner en managing director van Gehl Studio; en van Emma Stewart, Head of Sustainability Solutions bij Autodesk.

"Dit rapport prijst de inspanningen en innovatieve denkwijzen van steden die zichzelf opnieuw hebben uitgevonden om hun burgers beter van dienst te zijn" aldus Zoe Tabary van The EIU, redacteur van het rapport. "Het toont aan dat veranderingen het meest effectief zijn als ze worden geïmplementeerd door een groep van diverse belanghebbenden, van beleidsmakers tot zakenlieden, van architecten tot de burgers zelf".

De samenwerking tussen AkzoNobel en The EIU werd afgelopen november bekend gemaakt. Onderdeel van de samenwerkingwas een reeks interviews en blogs die zowel worden gepubliceerd op de website van The EIU als op de corporate website van AkzoNobel. Deze interviews en blogs zijn nu gebundeld in één rapport dat een diepgaande analyse biedt van  hoe steden meer leefbaarheid en duurzaamheid kunnen nastreven.

Andere onderwerpen in het rapport zijn: de voordelen die ontstaan wanneer gemeenschappen zelf hun eigen omgeving kunnen verbeteren, het leren van achterstandswijken over integreren en anders omgaan met urban technology.

AkzoNobel is door haar Human Cities initiatief al langer gefocussed op de verbetering van stedelijke gebieden wereldwijd.  Het  doel is om antwoorden te vinden op enkele van de belangrijkste uitdagingen van de 21e eeuw.

De wereldwijd gerespecteerde EIU beschikt over een schat aan kennis als het gaat om handel en industrie. Ze bieden inzicht in  hoe de wereld verandert en met welke kansen en risico's rekening moet worden houden.

Ga voor meer informatie over Human Cities en om het rapport te downloaden naar www.akzonobel.com/humancities

- - -

AkzoNobel is een internationaal vooraanstaande verf- en coatings onderneming en een belangrijk producent van specialistische chemicaliën.Vanuit een eeuwenlange expertise voorzien wij industrie en consumenten wereldwijd van innovatieve producten en duurzame technologieën om te voldoen aan de groeiende behoeften van onze snel veranderende planeet. Ons hoofdkantoor staat in Amsterdam en we hebben circa 47.000 medewerkers verspreid over 80 landen. Tot onze merken behoren bekende namen als Dulux, Sikkens, International, Interpon en Eka. We hebben een permanente leiderschapspositie op het gebied van duurzaamheid  van waaruit we ons inzetten voor een hogere kwaliteit van leven en betere leefbaarheid in steden.

Niet voor publicatie - voor meer informatie

   
Corporate Media Relations  
T +31 (0)20 - 502 7833  
Contact:Paul Thomas  
   
   

Safe Harbor Statement
This press release contains statements which address key issues such as AkzoNobel's growth strategy, future financial results, market positions, product development, products in the pipeline and product approvals. Such statements should be carefully considered, and it should be understood that many factors could cause forecasted and actual results to differ from these statements. These factors include, but are not limited to, price fluctuations, currencyfluctuations, developments in raw material and personnel costs, pensions, physical and environmental risks, legal issues, and legislative, fiscal, and other regulatory measures. Stated competitive positions are based on management estimates supported by information provided by specialized external agencies. For a more comprehensive discussion of the risk factors affecting our business please see our latest annual report, a copy of which can be found on our website www.akzonobel.com


Attachments

AkzoNobel persbericht PDF Tomorrow's Cities report PDF