Tribona AB (publ) förvärvar logistikfastigheter för 257 mkr i Malmö


Lund, Sverige, 2015-04-21 08:30 CEST (GLOBE NEWSWIRE) --  

Tribona har, via bolagsaffärer, förvärvat sju logistikfastigheter i Malmö med ett sammanlagt fastighetsvärde om ca 257 mkr.

Fastigheterna är alla moderna logistikfastigheter som ligger i bra logistiklägen i Malmö med en sammanlagd uthyrningsbar yta på 20 278 kvm. Fastigheterna är i stort sett fullt uthyrda med en genomsnittlig avtalslängd på ca 8 år.  

Tillträde och betalning är planerat att ske den första juni för fem av fastigheterna medan övriga två kommer att tillträdas och betalas efter färdigställande i juli respektive november 2015. Avtalet är villkorat av finansieringsförbehåll.

”Vi är väldigt nöjda med att kunna förvärva fler bra fastigheter med stabila kunder, bra avkastning och långa kontraktstider i Malmö. Fem av fastigheterna ligger samlat tillsammans med de under förra året förvärvade fastigheterna i Malmö i bra logistikläge. Även de övriga två fastigheterna ligger strategiskt rätt nära motorväg.”, säger Per Johansson VD på Tribona i en kommentar.

Lund, 21 april 2015

Tribona AB (publ)

För ytterligare information

Per Johansson, VD/CEO +46 708 17 13 63, e-post: per.johansson@tribona.se

Informationen i detta pressmeddelande är sådan information som Tribona AB (publ) ska offentliggöra i enlighet med lagen om värdepappersmarknaden eller lagen om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades för offentliggörande 2015-04-21 kl.08:30.

Om Tribona
Tribona AB (publ) är ett av Sveriges största börsnoterade fastighetsbolag med renodlad inriktning på lager- och logistikfastigheter. Fastighetsbeståndet består av moderna och strategiskt belägna logistikfastigheter, 29 i Sverige och en i Danmark med en uthyrningsbar yta på cirka 688 000 kvadratmeter. För mer information, besök www.tribona.se


Attachments

Tribona AB (publ) förvärvar 7 logistikfastigheter i Malmö.pdf