Pressemeddelelse

Arkils stenbrud skal levere granitsten til Londons veje


Arkil Ltd. har landet en større kontrakt, der betyder, at stenbruddet i Kerry skal levere op til 50.000 tons sten til Londons trafikerede veje. Granitten skal indgå i asfaltslidlag og lægges på overfladen af vejene for at forhindre biler i at skride ud og ganske enkelt stå bedre fast. Især på stærkt trafikerede veje er Arkils granitsten ideelle, da de har en usædvanlig høj friktionsværdi (PSV>70), og dermed er med til at forbedre vejsikkerheden.

    • Det interessante ved den her ordre er ikke omfanget, som er til at overse, men derimod, at det efter en målrettet indsats i Irland nu er lykkedes at få udnyttet den fantastiske kvalitetsgranit, vi råder over i Kerry. At vi kan eksportere stenene til London, en af Europas metropoler, viser, at produktet er konkurrencedygtigt, og det ser vi naturligvis perspektiver i, udtaler Jesper Arkil, administrerende direktør i Arkil Holding A/S.

Kontrakten lyder på op til 50.000 tons sandsten i løbet af det kommende år. Stenene udskibes fra den vest-irske by Dingle, og har blandt andet betydet fem nye fuldtidsjob i området. Ordren giver dog ikke anledning til ændringer i de udmeldte forventninger for 2015.

Arkil udfører asfalt- og anlægsopgaver i Irland gennem datterselskabet Arkil Ltd., og råder bl.a. over tre stenbrud i Dublin, Cork, og i Kerry.


Attachments

Microsoft Word - PRESSEMEDDELELSE_irlandgranitsten21042015.pdf