Acme Corporation SIA individuālais revidētais gada pārskats par 2014. gadu

SIA „Acme Corporation” individuālais revidētais peļņas un zaudējumu aprēķins par Sabiedrības darbību 2014.gadā liecina, ka Sabiedrība ir strādājusi ar neto peļņu 3 689 521 EUR. Iepriekšēja gada Sabiedrība strādāja ar neto zaudējumiem 1 144 EUR apmērā.

Rīga, Latvija, 2015-04-29 16:32 CEST (GLOBE NEWSWIRE) -- SIA „Acme Corporation” (turpmāk tekstā – Sabiedrība vai Acme Corporation) un tās meitas sabiedrību (turpmāk tekstā – Koncerns) pamatdarbība ir mazumtirdzniecības un biroja nekustamo īpašumu Latvijā iznomāšana un pārvalde. Pārskata gada izskaņā „Acme Corporation” ir šādu četru Latvijā reģistrētu sabiedrību ar ierobežotu atbildību mātes sabiedrība – SIA „APEX INVESTMENTS” (pārtikas mazumtirdzniecības veikalu īpašniece), SIA „Neatkarīgā patentu aģentūra” (biroja telpu īpašniece), SIA „Tukuma Projekts” (būvmateriālu un saimniecības preču mazumtirdzniecības veikala īpašniece) un SIA „Big Truck” (loģistikas attīstība). Par stāvokli uz šī ziņojuma apstiprināšanas brīdi Sabiedrībai vairs nav SIA „APEX INVESTMENTS” un SIA „Tukuma Projekts” daļu.

Pārskata gada rezultāti

Acme Corporation pārskata gada laikā turpināja realizēt holdinga sabiedrības darbību.

Pārskata gada laikā meitas sabiedrība SIA „Tukuma Projekts” izmaksāja Sabiedrībai dividendes EUR 500 000 apmērā. Acme Corporation iegūto naudu ieguldīja SIA „Neatkarīgā patentu aģentūra” pamatkapitāla palielināšanā, tādējādi būtiski veicinot SIA „Neatkarīgā patentu aģentūra” negatīvā pašu kapitāla samazināšanu.

Pārskata gada laikā Sabiedrība ar radniecīgo sabiedrību SIA „APEX INVESTMENTS” noslēdza sekojošus kapitāldaļu pirkšanas - pārdošanas līgumus:

Līgumu par visām SIA „APEX INVESTMENTS” īpašumā esošajām SIA „Neatkarīgā patentu aģentūra” daļām;

Līgumu par visām SIA „APEX INVESTMENTS” īpašumā esošajām SIA „Big Truck” daļām.

Darījumi tika veikti saskaņā ar tirgus cenas principu. Norēķins par iegādātajām kapitāldaļām tika veikts savstarpējā ieskaita veidā. Līdz ar šī darījuma veikšanu Sabiedrība pilnībā apvērsa SIA „APEX INVESTMENTS” izsniegtajam aizdevumam iepriekš atzīto vērtības samazinājumu.

Pārskata gada laikā Acme Corporation būtiski uzlaboja darbības rezultātus - pārskata gada peļņa ir EUR 3 689 521 pretstatā iepriekšējā gada zaudējumiem EUR 1 144 apmērā. Pārskata gada peļņa ietver ieņēmumus no iepriekšējos periodos atzītā aktīvu vērtības samazinājuma apvērsuma EUR 3 214 267 apmērā. Izslēdzot vērtības samazinājuma apvērsuma ietekmi, tiek iegūts salīdzināmāks neto peļņas rādītājs par 2014.gadu EUR 475 254 apmērā.

2015.gada janvāra sākumā Slokas ielas ieguldījuma īpašuma turēšanai tika nodibināta atsevišķa meitas sabiedrība SIA „Slokas 161”, jo Koncerna vadība nevēlas SIA „APEX INVESTMENTS” turēt ieguldījumu īpašumus, kuru enkurnomnieku profils atšķiras no pārtikas mazumtirdzniecības enkurnomnieku profila. Slokas ielas ieguldījuma pārcelšana uz SIA „Slokas 161” tika veikta 2015.gada janvārī.

Obligācijas

Lai gan Sabiedrības emitētās obligācijas tiek kotētas fondu biržā, pārskata gada laikā tās aizvien nebija likvīdas.

Sabiedrība 2015.gada janvārī ir veikusi pirmo obligāciju pamatsummas apmaksu. Acme Corporation ir veikusi visus noteiktos obligāciju procentu maksājumus, šobrīd naudas līdzekļi ir rezervēti nākamajai apmaksai 2015.gada 30.aprīlī.

Finanšu ieguldījumu pārdošanas

2015.gada oktobrī Sabiedrības vadība parakstīja ar Hili Properties BV līgumu par SIA „APEX INVESTMENTS” un SIA „Tukuma Projekts” kapitāldaļu pārdošanu. Vadība uzskata, ka šis darījums Koncernam nodrošina nozīmīgu finansiālu guvumu. Vadība paredz lielāko daļu iegūto līdzekļu izmantot bankas aizņēmuma dzēšanai. Tas būtiski mazinās ar kapitāla struktūru saistīto risku asimetriju, kas pastiprinātos procentu likmju pieauguma un bruto nomas ieņēmumu samazināšanās gadījumā. Kapitāldaļu pārdošanas darījums tika noslēgts 2015.gada 30.janvārī.

Risku pārvalde

Sabiedrības risku pārvalde orientējas uz identificēto risku ierobežošanu. Sabiedrības aizdevuma svarīgākie nosacījumi lielāko pārskata gada daļu pilnībā atbilda aizņēmumu pret obligācijām nosacījumiem. Finanšu līdzekļi, kas potenciāli pakļauj Sabiedrību augstai kredītriska koncentrācijas pakāpei, ir naudas līdzekļi un radniecīgās sabiedrības parāds par aizdevumu. Radniecīgās sabiedrības parāds 2015.gadā tika pilnībā dzēsts. Sabiedrības partneri naudas līdzekļu darījumos ir vietējās finanšu institūcijas ar atbilstošu kredītvēsturi.

Apstākļi un notikumi pēc pārskata gada beigām

Izņemot gada pārskata 17.pielikumā „Notikumi pēc pārskata gada beigām” minēto, laika periodā kopš pārskata perioda pēdējās dienas līdz šī ziņojuma parakstīšanai nav bijuši nekādi ievērojami notikumi, kas būtiski ietekmētu pārskata perioda rezultātu.

Peļņas sadale

Sabiedrības vadība ierosina pārskata gada peļņu pilnībā atstāt Sabiedrības rīcībā.

Pielikums     2014. 2013.
        EUR EUR

Neto apgrozījums 2     500 000 -
Bruto peļņa       500 000 -