Hanne Markussen Eek vald till vice ordförande i Arctic Gold


Vid sitt konstituerande sammanträde efter bolagstämman i Arctic Gold den 7 maj 2015 utsåg styrelsen Hanne Markussen Eek, Oslo, till vice ordförande med särskilt ansvar för kommunikation i Norge.

Hanne Markussen Eek, var fram till den 10 april i år ordförande i den norska branchorganisationen för gruvor och mineralbolag, Norsk Bergindustri. Hanne Markussen Eek har under fyra år varit den norska organisationens ordförande och talesperson och känner mycket väl hela branschen såväl som politiker, regeringsledamöter och tjänstemän i departement och direktorat.

Hanne är delägare i familjeföretaget Franzefoss Minerals AB och sitter i styrelserna för den betydelsefulla kalkkoncernens dotterbolag.

Hannes erfarenhet och kompetens stärker vår möjlighet till fördjupat samarbete med både Kautokeino kommun, näringslivet och renägarna i närområdet för att tillsammans utreda möjligheter och konsekvenser av en eventuell framtida återstart i Bidjovagge.

2015-05-09

För ytterligare information hänvisas till 
Tord Cederlund
Verkställande direktör
+46 73-6200 997

eller direkt till
Hanna Markussen Eek
+47 976 11 505

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Arctic Gold Pressrelease 2015-05-09.pdf

Om Arctic Gold
Arctic Gold AB är verksamt inom området prospektering och gruvutveckling. Bolaget har två verksamhetsområden, dotterbolaget Arctic Gold Operations AB, med fokus på utveckling av ny gruvdrift i Bidjovaggefältet i Nordnorge samt moderbolaget Arctic Gold AB, med lång historik inom prospektering efter guld, basmetaller och diamanter i Sverige. Koncernen har i dagsläget 8 undersökningstillstånd om totalt 2,3 km² samt 5 utvinningsretter om totalt 4,9 km² i Finnmark i norra Norge. I Sverige har koncernen 2 undersökningstillstånd om totalt 1,6 km².


Attachments

Arctic_Gold_Pressrelease_2015-05-09.pdf