Amsterdam in top 25 van 'human cities'- ranglijst


11 juni 2015

Amsterdam staat nagenoeg onveranderd op een 20e plaats in de ranglijst van 'human cities', volgens het door AkzoNobel gesteunde Quality of Life 2015 onderzoek van het internationale en invloedrijke lifestyle magazine Monocle.

Tokyo is de beste stad om in te wonen en heeft deze topnotering te danken aan de sterke combinatie van onder meer cultuur, tolerantie, groene ruimte, bereikbaarheid en veiligheid. Dit maakt de Japanse hoofdstad de prettigste stad om in te wonen. Deze factoren sluiten ook volledig aan bij het Human Cities initiatief van AkzoNobel.

"Vanuit ons Human Cities initiatief willen wij steden helpen om hun bewoners een prettige, inspirerende leefomgeving te bieden," zegt CEO Ton Büchner van AkzoNobel. "Daarom steunen we dit onderzoek naar de meest leefbare steden graag. Het biedt inspiratie aan steden wereldwijd om hun leefbaarheid te verbeteren."

Op de lijst staan in totaal 25 steden, met Wenen en Berlijn op de 2e en 3e plaats. Kopenhagen verloor na 2 jaar de koppositie en deelt nu een 10e plaats met Zürich. Het onderzoek maakte dit jaar wederom gebruik van de Quality of Life-methodiek waarmee Monocle bekend is geworden. Er zijn 22 extra vragen aan toegevoegd die zich vooral richten op de kwaliteit van huisvesting en de mogelijkheden voor openluchtactiviteiten. De Monocle ranglijst verzamelt niet alleen harde data, maar geeft ook concreet aan wat steden zouden kunnen verbeteren om een hogere score te behalen.

AkzoNobel's CEO, Ton Büchner over de notering van Amsterdam: "Amsterdam heeft zowel inwoners als bezoekers veel te bieden. De aandacht voor wonen, werken, de leefbaarheid, maar ook voor erfgoed en duurzaamheid, maakt Amsterdam terecht onderdeel van de top 25. En natuurlijk is het aardig om te zien dat de stad waar ons hoofdkantoor staat, als 'Human City' vermeld staat."

De hele top 25:

1. Tokyo
2. Wenen
3. Berlijn
4. Melbourne
5. Sydney
6. Stockholm
7. Vancouver
8. Helsinki
9. München
10. Zürich
10. Kopenhagen
12. Fukuoka
13. Singapore
14. Kyoto
15. Parijs
16. Madrid
17. Auckland
18. Lissabon
19. Hong Kong
20. Amsterdam
21. Hamburg
22. Genève
23. Oslo
24. Barcelona
25. Portland

Voor meer informatie over AkzoNobel Human Cities kijk op www.akzonobel.com/nl/over_ons/human_cities/

- - -

Over AkzoNobel
AkzoNobel is een internationaal vooraanstaande verf- en coatings onderneming en een belangrijk producent van specialistische chemicaliën.Vanuit een eeuwenlange expertise voorzien wij industrie en consumenten wereldwijd van innovatieve producten en duurzame technologieën om te voldoen aan de groeiende behoeften van onze snel veranderende planeet. Ons hoofdkantoor staat in Amsterdam en we hebben circa 46.000 medewerkers verspreid over 80 landen. Tot onze merken behoren bekende namen als Dulux, Sikkens, International, Interpon en Eka. We hebben een permanente leiderschapspositie op het gebied van duurzaamheid  van waaruit we ons inzetten voor een hogere kwaliteit van leven en betere leefbaarheid in steden. Lees meer over ons Human Cities initiatief.

Noot for publicatie - voor meer informatie

Corporate Media Relations AkzoNobel
T+31 20 502 7833                                                                       
Contact: Paul Thomas