FLSmidth skal levere et komplet røggasrensningsanlæg


Selskabsmeddelelse til Finanstilsynet nr. 13-2015, 15. juli 2015

FLSmidth har modtaget en ordre til en værdi af DKK 226 mio. fra Essar Steel Minnesota LLC på installation af et komplet røggasrensningsanlæg til koncernens helt nye anlæg til pelletering af jernmalm. Anlægget ligger i Nashwauk, 160 kilometer nordvest for Duluth i Minnesota i USA.

Kontrakten er et tillæg til tidligere modtagne ordrer fra Essar på levering af ingeniørarbejde samt nøglekomponenter og stålkonstruktioner til det omfattende røggasrensningsanlæg fra FLSmidth, herunder gassuspensionsabsorbere (FLS-GSA®), cykloner, posefiltre, røggaskanaler og tilhørende støvtransportudstyr.

Denne store ordre repræsenterer et komplet røggasrensningsanlæg inden for miljøområdet og markerer FLSmidths teknologiske førerposition på verdensplan inden for højeffektive anlæg til fjernelse af støv og svovl til den globale jern- og stålindustri.

Røggasrensningsanlægget vil blive installeret til sidst i produktionsprocessen for at minimere miljøpåvirkningen og undgå at skadelige stoffer fra produktionen af takonitpellets slipper ud i atmosfæren. Når anlægget er færdigbygget, vil det have en kapacitet på 7 millioner tons takonitpellets om året.

"Vi har etableret et stærkt samarbejde med Essar i løbet af de seneste år og vores omfattende erfaring inden for røggasrensningsanlæg, samt vores evne til at sikre en høj driftsikkerhed og levere fremragende resultater, er nogle af de faktorer, der har hjulpet os til at lande ordren. Endvidere viser det fortsatte samarbejde med Essar, at der er et betydeligt potentiale for vores produktselskaber," udtaler koncerndirektør for Product Companies-divisionen Bjarne Moltke Hansen.

Ordren indtægtsføres af Product Companies-divisionen og vil bidrage positivt til FLSmidths indtjening indtil slutningen af 2016.

               -------------------------------------

Henvendelser om denne meddelelse kan rettes til koncerndirektør Bjarne Moltke Hansen, FLSmidth & Co. A/S på tlf. 36 18 18 00.

For yderligere oplysninger om FLSmidth henvises til www.flsmidth.com.

Med venlig hilsen

Pernille Friis Andersen
Group Communications & Investor Relations


Attachments

Link til PDF-version