Solvac steunt ten volle Solvay's beoogde overname van Cytec


Brussel, 29 juli 2015. Solvay kondigt vandaag aan dat het een definitieve fusieovereenkomst met het Amerikaanse Cytec heeft gesloten om 100% van zijn aandelenkapitaal te kopen tegen $ 75.25 per aandeel in contanten. De totale contante vergoeding zal $ 5,5 miljard bedragen, wat overeenkomt met een bedrijfswaarde van $ 6,4 miljard. Bovendien heeft Solvay een brugfinanciering verzekerd en heeft het aangegeven dat het voornemens is de overname te financieren met een kapitaalverhoging van € 1,5 miljard, met bijkomende hybride instrumenten van € 1,0 miljard en met de uitgifte van niet-achtergestelde leningen, wat overeenstemt met haar engagement om een "investment grade" kredietwaardigheid te behouden en haar beleid van duurzame dividendgroei verder te zetten.

De raad van bestuur van Solvac unaniem steunt de beoogde overname die Solvay zal toestaan om een volgende belangrijke stap te zetten teneinde haar portfolio te upgraden, wat overeenstemt met haar strategische focus op activiteiten met een hoge groei en een hoge toegevoegde waarde, geschraagd door waardecreatie op lange termijn en dividendgroei. Solvac is voornemens om te stemmen vóór Solvay's kapitaalverhoging en om haar inschrijvingsrechten op nieuwe aandelen van Solvay ten volle uit te oefenen zodat zij haar 30,2 percent aandeelhouderschap in Solvay zal behouden. Solvac heeft bridge financing verzekerd om deel te nemen aan de kapitaalverhoging van Solvay met alle flexibiliteit.

Voor haar vaste financieringsstructuur is Solvac voornemens om haar deelname in Solvay's kapitaalverhoging voornamelijk te financieren door middel van een verhoging van haar eigen maatschappelijk kapitaal. Verdere informatie omtrent de beoogde kapitaalverhoging zal te gelegener tijd worden meegedeeld.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

SOLVAC N.V.

Investor Relations

Elyzeese Veldenstraat 43 - 1050 Brussel

Tel.: 32/2/639 66 30

Fax: 32/2/639 66 31

E-mail: Investor.relations@solvac.be

Cette version est également disponible en français

This press release is also available in English


Attachments

Solvac PR 29072015