Cleantech Invest kasvattaa omistustaan Nuuka Solutions Oy:ssä


Cleantech Invest Oyj

Yhtiötiedote
5.elokuuta 2015 klo 8

Cleantech Invest Oyj:n salkkuyhtiö Nuuka Solutions Oy:ssä sijoituskierros

Cleantech Invest Oyj on tehnyt lisäsijoituksen Nuuka Solutions Oy:öön, jonka seurauksena Cleantech Investin omistusosuus nousee 37 prosenttiin 36.8 prosentista. Sijoituskierrokseen osallistui Cleantech Investin lisäksi muita sijoittajia.

Nuuka Solutions Oy on ohjelmistoyritys, jonka kehittämä Nuuka BEMS- pilvipalvelu auttaa tunnistamaan kiinteistöjen energiatehokkuuden, sisäilmaolosuhteiden ja vastuullisuuden kehittämiskohteita.
Laitemerkkiriippumattomaksi kehitetty pilvipalvelu on suunnattu julkisille ja kaupallisille kiinteistöille ja sen avulla voidaan lukea reaaliajassa tietoja kaikista markkinoilla olevista rakennusautomaatiojärjestelmistä, energiamittareista, anturiverkoista (IOT) ja muista tietojärjestelmistä. Palvelu toimii kaikkialla maailmassa, missä on Internet yhteys tarjolla.

Nuuka Solutions Oy on toimittanut Nuuka BEMS- palvelua n. 100 julkiseen ja kaupallisen rakennukseen yhdessä kasvavan kumppaniverkostonsa kanssa. Kumppanit ovat pystyneet tuottamaan merkittäviä parannuksia kiinteistöjen energiatehokkuuteen hyödyntämällä Nuukan analytiikkaa ja raportointia energiatehokkuuspalveluiden tuottamisessa. Energiatehokkuuden parannukset ovat olleet vuositasolla 10-35%, ja samalla sisäilman laatua on pystytty parantamaan.

Nuukan kasvupotentiaali kiinteistömarkkinassa on suuri ja Nuuka palvelun kysyntää lisäävät jatkossa kiristyvät vaatimukset energiatehokkuudesta ja sisäilman laadusta.

Alexander Lidgren, Cleantech Invest Oy:n toimitusjohtaja: "Nuuka Solutions Oy on edennyt suunnitelman mukaan ja on nyt siirtynyt uuteen kehitysvaiheeseen. Yhtiö tavoittelee kansainvälistä kasvua kumppanuusverkoston kautta, jossa tuotteita ja palveluita myydään paikallisesti eri maissa. Cleantech Invest Oyj:ön sijoitus on osa rahoituspakettia jota käytetään partneriverkoston rakentamiseen."

CLEANTECH INVEST OYJ.

Lisätietoja: Alexander Lidgren, Toimitusjohtaja
Puh. +46 73 660 1007
alexander.lidgren@cleantechinvest.com

Hyväksytty neuvonantaja Access Partners Oy, puh. +358 9 6829 500.

Cleantech Invest lyhyesti
Cleantech Invest keskittyy puhtaaseen energiaan ja luonnonvarojen tehokkaaseen käyttöön. Yhtiöllä on hajautettu kokonaisuus osakkuusyhtiöiden vähemmistöomistuksia ja se etsii aktiivisesti uusia pääomakeveitä, skaalautuvia kohdeyrityksiä cleantech-toimialalta. Cleantech Invest sijoittaa alan lupaavimpiin aikaisen vaiheen kasvuyhtiöihin Suomessa, Ruotsissa ja muissa Itämeren alueen maissa. Yhtiön johto on cleantech-sijoittamisen kansainvälisiä pioneereja. Cleantech Invest on myös työ- ja elinkeinoministeriön päätöksellä perustetun Vigo-ohjelman yrityskiihdyttämö. www.cleantechinvest.com.

HUG#1943429