Halvårsrapport 2015 - fuld rapport


  • I første halvår realiserede koncernen en omsætningsvækst på 11 % svarende til en omsætning på DKK 5.043 mio. Alle forretningsaktiviteter bidrog positivt til koncernens vækst.
  • I slutningen af februar blev Oticon Inium Sense-platformen introduceret med nye produkter i alle styles, i alle prispunkter og på alle markeder. Den nye platform har bidraget til koncernens succes, især i USA. Den organiske vækst inden for engrossalg af høreapparater i USA lå således på 9 %. Den positive påvirkning var særligt tydelig blandt de uafhængige dispensere i USA, hvor vi har oplevet betydelig vækst og har taget markedsandele.
  • Væksten inden for Høreimplantater, som er drevet af tocifrede vækstrater inden for både benforankrede høresystemer (BAHS) og cochlear-implantater (CI), lå på 16 % i lokal valuta.
  • Koncernen realiserede en bruttomargin på 74,2 % understøttet af den gunstige udvikling i den gennemsnitlige salgspris inden for engrossalg af høreapparater.
  • Resultat af primær drift (EBIT) var DKK 880 mio. svarende til en vækst på 10 %, hvis der justeres for earn-out-betalinger på DKK 36 mio. foretaget i første halvdel af 2014. Koncernen genererer fortsat betydelige pengestrømme og genererede således frie pengestrømme på DKK 543 mio., hvilket svarer til en stigning på 21 % i forhold til samme periode sidste år.
  • Vi forventer, at resultat af primær drift (EBIT) for andet halvår 2015 vil være på niveau med eller overstige det realiserede EBIT i første halvdel af året. Vi forventer således nu et EBIT på DKK 1,8-2,0 mia. for helåret mod et tidligere interval på DKK 1,7-2,0 mia. Denne forventning indeholder ikke en eventuel effekt på EBIT som følge af den igangværende proces med henblik på at overtage Audika.